Изчистете черния дроб с череши! Вижте как



Черешите са сред плодовете с най-много полезни свойства. Съвсем скоро те ще залеят пазара и е добре да знаем за какво може да ги използваме. Оказва се, че приети по правилния начин, те могат да са дори лечебни.

Сочните черешки са уникални плодчета, които ви помагат да пречистите черния си дроб без проблем. Медиците ги препоръчват на всички хора, които страдат от чернодробни заболявания, атеросклероза, бъбречнокаменна болест, интоксикация и камъни в жлъчката.

За да се възползвате от ползите на черешите, трябва да консумирате сока им. Богат на антиоксиданти, минерални соли и витамини C, A и B, той има доказано лечебно действие. Изследванията доказват, че той алкализира кръвта и урината и неутрализира киселинната им реакция.

Приемът на малките червени плодчета влияе благоприятно върху храносмилателната система и обмяната на веществата. Това прави пресният сок от череши идеален за пречистване и при артрит, подагра и затлъстяване.

За да извлечете максимума от черешовия сок, трябва да го приемате стриктно. Пие се по 1 чаена чаша 3 пъти на ден преди хранене. За да може организмът да усвои максимума от полезните му съставки, трябва да се приема задължително на бързи глътки и на гладно.

Черешовият сок е едно от традиционните народни лекарства. Той се използва от хилядолетия като антипиретик и като отхрачващо средство за лечение на кашлица и бронхит. Тъй като в него се съдържат големи количества мед, сокът може да се използва като съпътстваща терапия при лечение на епилепсия и психични заболявания. Незаменим е още при лечение на анемия, особено при малки деца.

Един от малко известните факти е, че домашният сок от череша е на второ място по съдържание на пектин след цитрусовия сок от портокали. Препълнен с пектин, той допринася за растежа и живота на полезните бактерии в червата.

Те участват в синтеза на витамини и отстраняването на метаболитните продукти и холестерол. Това подпомага оздравителните процеси при атеросклероза и затлъстяване.


Четете още:

🔴 Докато се усетя и вече нагъвах 3-та чиния, не съм вярвала, че мога да изям толкова, но толкова вкусно беше, че не можех да спра

🔴 Легендата за Пиринския змей

🔴 Френски крале се клели пред наше евангелие





Източник: gotvach





Коментари

горе