Бинка Добрева - Даньова мама. ВЕЛИКА българска песен и певица. Ще НАСТРЪХНЕТЕ от това невероятно изпълнение! (ВИДЕО)



Българската музика е неповторима по своето звучене и послания, дълбоко вълнуваща, предизвикваща най-често тъга. Това е музика от сърцето на българина. Изпълнението на такава музика изисква големи гласови възможности. Не се пее лесно музика, родена от мъка.

Невероятен глас и техника на пеене. много трудна за изпълнение

Прекрасна песен и изпълнение.Това е найдобрата изпълнителка за тази песен.

В почти всички български народни песни се изразява болката и мъката на поробената ни от турците родина! Много кланета, изнасилвания , тежки данъци сме изтърпяли.Най-тежък от всички е бил така нареченият кръвен данък, при който от всяко българско семейство турците са вземали по 1 малко момче и са правели от тях армия на еничарите, които са били особено жестоки. По зла участ, тази армия са насочвали пак срещу българите. Случвало се е брат срещу брата да се изправи, без да знае дори, че са братя. Има една такава песен… Много тъжна…. Не сме имли право да строим църкви по-високи от турчин седнал на кон…

Текста на голямата песен:

Даньова мама думаше, Даньо ле синко, Даньо ле, кандисах мама, сандисах Кандисах мама, сандисах от бащините ядове, от бащините кахъри. Когато бяхте в люлка, баща ви мене остави, и в Балкана отиде. Гледах ва мама, отгледах, кога големи станахте, и ви Балкана хванахте. Елате мама, елате сватбите да ви направя на снахи да се порадвам. На снахи да се нагледам, и дребни внуци да отгледам.


Четете още:

🔴 БХРА не приема оставката на Рагин, бил като Майка Тереза

🔴 Радев със силни думи за първата дама

🔴 Чудо Божие от манастира "Св. Мина"





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе