Ванга - сбъднати предсказания и несбъднати пророчества за България и Света (Видео)




Вангелия Пандева Гущерова (известна като Ванга, Петричката врачка, Българска пророчица, Ванга гледачката, Баба Ванга или Леля Ванга) е родена 1911 година в Струмица, Османската империя. Тя е българска ясновида, на която приживе е приписвана способността да вижда съдбата на всеки човек, който я посещава. Някои хора вярват, че тя е притежавала дарба да предсказва бъдещето, да посещава духом различни места и да говори с цветя.
Майка ѝ умира, докато тя е невръстно дете, а баща ѝ е мобилизиран в българската армия през Първата световна война. През този период живее под надзора на съседите си. В детството си Ванга била обикновено момиче и не проявявала никакви особености. Обичала да си играе на лечение и предписвала на приятелите си разни „лечебни" треви. Бащата се жени повторно, а дъщерята помага в домакинската работа.
През 1923 г. баща ѝ Пандо Сурчев със семейството си отишъл за малко да живеят в неговото родно Ново село, защото в Струмица изпаднал в крайна бедност. Там на 12-годишна възраст Ванга загубва зрението си вследствие на внезапна буря, при която е грабната от силен вятър и по-късно, след дълго търсене бива открита, затрупана с камъни и пръст в една нива. Постепенно започват да ѝ приписват пророчески способности.
Сред най-популярните предсказания, приписвани на Ванга, са смъртта на цар Борис III, разпадането на Чехословакия и на Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобургготски, но не като цар, потъването на подводницата „Курск" и атентатите от 11 септемрви 2001 година.

Тук са няколко пророчества, които се сбъдват:
Войски в Прага: В началото на 1968 г. Ванга промълвила: "Помнете Прага... пролет... черни облаци се събират над града. Война." След 8 месеца, през август 1968, войските на Варшавския договор нахлуват в Чехословакия и слагат край на "Пражката пролет".
Убийството на Индира Ганди: През 1969 г. Ванга имала подробно видение за убийството на индийската министър-председателка Индира Ганди: "Ще я погуби роклята й. В дима и огъня виждам оранжево-жълта рокля!" Ганди е застреляна от охраната си на 31 октомври 1984 година. Индийската министър-председателка се готвела за важна среща и решила да не облича под роклята си тежката бронирана жилетка.
Перестройката в Русия: През 1980 г. Ванга предрича, че съвсем скоро "от постовете си ще си отидат важни ръководители... ще дойдат също така нови диктатори... очаквайте промени, големи промени към по-добро." И действително: на 10 ноември 1982 г. умира генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев, заменилите го на поста Черненко и Андропов така и не придобиват политическата тежест на Брежнев, а след няколко години начело застава Горбачов, който поставя началото на "перестройката".
Атомната подводница Курск: Също през 1980 г. Ванга пророкува: "Курск ще потъне под водата и целият свят ще го оплаква." На 12 август 2000 г. потъва руската атомна подводница "Курск". Загиват всичките 118 членове на екипажа.
Терористичните актове в САЩ: През 1989 г. Ванга казва: "Страх, страх! Американските братя ще паднат, накълвани от птици железни. Вълци ще вият в гората и невинна кръв ще се пролее като река." На 11 септември 2001 г. самолети, похитени от терористи, се врязват в кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.

Други, които не се сбъдват:
Животните ще станат като растенията: Според прогнозите на Ванга малко преди смъртта й в началото на 21-ви век: "хората няма нито да сеят, нито да жънат, а само ще отглеждат всичко. Животните ще се плодят като растенията, а растенията - като животните." В генно-модифицираните растения има животински гени. Но, уви, или за щастие/ фермерите до ден днешен използват комбайните си.
Всемирен катаклизъм: През 1994 г. Ванга предупреждава: "След 9 години ще настъпи краят на света. Земята ще се отвърне от Слънцето. Където е било горещо, ще има лед, много животни ще измрат. Хората ще воюват за енергия, но ще имат душа да се спрат. А след това времето ще тръгне назад." 2003 г. донася войната в Ирак, терористичните актове, "Революцията на розите" в Грузия, земетресението в Иран, отнело живота на 26 хиляди души. Но до "глобална авария" на Земята не се стига.
Трета световна война: Смята се, че пророчицата е предсказала и следното - че през 2008 г. ще има конфликт в Индия, последван от покушения срещу четирима правителствени ръководители. Това щяло да бъде една от причините за Трета световна война, която щяла да започне през 2010 година. През 2008 г. е руско-грузинският конфликт. В Русия се сещат за това пророчество, когато за Тбилиси излита самолет с държавните глави на Украйна, Полша, Литва и Естония. По време на полета е взето решение самолетът да се приземи не в грузинската столица, а в Азербайджан. Може пък това да е спасило планетата...
Баба Ванга е един от най-необяснимите феномени, които завинаги ще останат в спомените ни и в историята с това, което са дали на света.

Предсказанията, които прорчицата е дала за България, се пазят и до днес. Ето какви са те:
„Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град."
„Българинът няма да остане гладен, защото земята ще му се отблагодари."
„Няма лошо за България, няма барут, няма кръв. Война в България няма да има, а тази в Босна няма да се разшири."
„Ще се намери добър политик, той ще изведе България."
„Висок човек от чужбина ще се появи и той ще оправи България."
„Ще дойде мъж със здрава ръка. Българин, около 60-годишен. Той сега само работи и мълчи. Но ще каже: Стига сме играли на демокрация, време е вече да има ред."
„Не си затваряйте вратата към Русия! Русия е входната и изходната врата на България."
„Животът в България ще се подобри, когато се опрем на Русия. Този държавник, който стопли отношенията с Русия, той ще изведе България."


Четете още:

🔴 Г-жо Радева, откажете се

🔴 Божидар Димитров предложи вариант за ново име на Македония

🔴 Откриха у нас град на 8000 г. преди новата ера, по-древен от Мачу Пикчу!





Източник: spisanie





Коментари

горе