Само 3% от домакините знаят тази хитрост! Побързайте да прочетете и вие!



Само 3% от домакините знаят тази хитрост! Побързайте да прочетете и вие, нека увеличим бройката:

Лукът перфектно премахва нагара от тенджери, тигани, скари, грил! За да се отървете от мръсотията, натрийте мястото с прясно разрязан лук. След това изплакнете добре с вода и препарат за чинии.

Сокът от лук неутрализира миризмата на изгоряло и почиства повърхността! За да не изсъхна разрязаният лук, както често се случва, го поставете в чиния върху сол.

Сокът от лук е в състояние да премахне потни петна от дрехи ! Нанесете сок върху петното, оставете дрехата да преседи така, след което изперете както обикновено. Ще бъдете приятно изненадани, жълтото ще изчезне! Лукът е и мощно средство срещу комари, мравки и други насекоми. Изсипете в купа вода, хвърлете вътре нарязан на кръгчета лук. Насекомите ще стоят настрана от това място!

Лукът помогне да се справим със замърсявания на повърхността на обувките. С лук може да почистите подметки, текстил, кожени обувки. Излизат дори упорити петна от трева!

Благодарение на своите антибактериални свойства, лукът помага при ухапване от насекоми и облекчава дразненето във възпалената повърхност на кожата.Отвара от лучени люспи облекчава болки в гърлото и намалява подуването. Можете да го пиете с мед, ефектът е голям!


Четете още:

🔴 Хърватите някога разказваха вицове за българите, днес завиждат

🔴 Исус Христос се появи в небето над Пловдив

🔴 502 момиченца, облечени като булки, шестваха из Асенoвград (СНИМКИ)





Източник: Petel





Коментари

горе