Как да успокоите детето само с един въпрос?



О, тези деца! В един момент се смеят и се забавляват, а в друг са готови да създадат главоболие на човек в радиус от един километър. Представяме ви ефективен метод за спиране на детския гняв и ви предлагаме да го тествате.

Причината не е от значение. Тя може да бъде най-различна - от повреждане на любимата играчка до забрана за консумация на бонбони за десерт. Каквато и да е тя, спестете мъмренето. Вместо това, запазете спокойствие и задайте следния въпрос на детето: 

Да приемем, че то е разстроено, защото неговият приятел не иска да сподели своята играчка с него. Не чакайте, докато писъците излязат извън контрол. Веднага попитайте детето си: "Това голям, среден или малък проблем е?" и когато то отговори, му предложете да измислите решение заедно, независимо от мащаба на проблема. Дали може да приеме друга играчка? Или да покани своя приятел да играят заедно? Има толкова много възможности! Детските психолози обясняват, че има три основни причини, поради които този привидно обикновен въпрос успокоява децата:

  • Те разбират, че ние приемаме и уважаваме техните чувства.
  • Въпросът ги кара да спрат, да помислят и да оценят ситуацията.
  • Чрез него родителите подканват децата си да решат проблемите сами.

Ето защо със задаването на този въпрос и провеждането на спокоен разговор с вашия малчуган в продължение на няколко минути може да спестите време и нерви и да спечелите неговото доверие.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.wellnessmatters.conehealth.com
По статията работи: Маргарита Добрева


Четете още:

🔴 Нана вече започна новата си битка! Съпругът й е най-голямата й опора!

🔴 Тайната съставка за перфектни кюфтета и кебапчета. Ето как да станат сочни, пухкави и много вкусни

🔴 Българи в Испания. Не искат да се върнем, защото парите, които пращаме ще пресъхнат!





Източник: Фрамар





Коментари

горе