Калина от Видраре се прочу с 4 телета накуп (Видео)



България е на път да се прочуе с постижение на домашно животно. Кравата Калина от село Видраре роди 4 телета. Това е нещо много рядко, за подобен рекорд във Франция преди години е съобщила Франс прес.

На 23 юли кравата Калина се е сдобила с четири теленца. За съжаление едното от тях е починало малко след раждането, но другите три са живи и здрави и се чувстват много добре.

Собственикът на кравата рекордьорка е Иван Йотов, който има малка ферма в село Видраре, Правешко. Той отглежда 12 крави и един бик, а също така има овце и зайци.

Свидетел на щастливото събитие е един французин – българският зет Жан-Клод Освалд. Той е щастливо женен за българка от 38 години и има две деца. Както всяка година Освалд посещава селото, където всички го познават и са приятели.

„Вчера сутринта се случи нещо странно и дори невероятно“, започна той разказа си пред БГНЕС. „С моя дядо, който е бивш кмет, отидохме до края на селото, където живее Иван Йотов заедно с брат си. Те имат малко стопанство. Не можах да повярвам, че неговата крава е родила четири телета. Говорихме и с останалите хора, които се бяха събрали, никой не беше чувал и виждал подобно нещо. Нормално е да роди едно, две, но четири – не. Спомням си, че във Франция бяха съобщили за такъв случай преди години“, добави Жан-Клод.

В момента Калина е добре, както и нейните теленца. „Тя е една от най-добрите крави, които Иван има. Тя е водачката на цялата група от 12 крави“, сподели още Освалд. /БГНЕС


Четете още:

🔴 Дъщерята на Каракачанов се омъжи в народна носия

🔴 Снимка на Стоичков с внучката му умили мрежата

🔴 Бенковски - голямата любов на Райна Княгиня





Източник: БГНЕС





Коментари

горе