С полъх на морски бриз – плаж Иракли



Все още търсите екзотично място с красив плаж за романтичен уикенд или романтична ваканция. Времето когато можете да се насладите на слънчеви лъчи, да си вземете почивка и да се отправите към морската шир. Много от вас имат любим морски курорт, който посещават всяка година. Други предпочитат да обикалят – морските курорти за ден, два или три. Други пък прекарват месеци в морски забавления, танци и коктейли. Ето и нашето предложение за днес – плаж Иракли

Плаж Иракли e бижу, събрало в себе си красотата на дивата природа и морски  бряг. Кристално чиста вода, златисти пясъци и безгранична морска шир. Плажната ивица на Иракли е дълга и широка 3 км и е покрита с мек пясък. Тук може да видите редки растителни видове и птици, които са застрашени от изчезване и са вписани в Червената книга на България. Иракли е див и прелестен, което го прави особено атрактивен за туристите. Разположен на 7 км в северна посока от село Емона, на 9 км от курортния град Обзор и на 30 км от  Несебър. В единия край на плажа са изградени бунгала, но останалата част е все още непокътната от човешка ръка и много подходяща за романтична изненада. Плажовете са пусти и безлюдни, водата е сияещо бистра и синя като небето. Спокойно и романтично място близо до природата за плажуване.

ЛЮБОПИТНО

Плаж Иракли е далеч от големите курорти, посещава се предимно от млади хора, които пренебрегват липсата на условия за сметка на общуването с дивата природа. Тук може да видите доста палатки и цели семейства, които живеят от юни до септември. Традиционна гледка е да се видят истински произведения на изкуството, създадени с подръчни материали като миди, рапанчета, камъчета и каквото морето дари.

Също така празнуването на Джулай морнинг е събитие, заради което много хора от различни краища на България, посещават Иракли.

Плажната ивица на Иракли попада в непосредствена близост до защитена местност „Иракли“. Обявена е защитена местност за да се опазят типичните крайбрежни хабитати на редки и застрашителни растителни видове като пясъчна лилия и млечка, татарски млечник, пясъчна млечка, морски ранилист, морски ветрогон, понтийска ведрица и множество птици.

Морето винаги е имало магична сила, с която да пленява сърцата на хората. Ето някои любими мисли и цитати за морето:

След като веднъж ви омагьоса, морето ви държи в плен на чара си цял живот – Жак Кусто

През нощта, когато небето е покрито със звезди, а морето е спокойно, имате прекрасното усещане, че се  носите в космоса – Натали Ууд

Тези, които живеят край морето, трудно биха могли да родят и една мисъл, в която да не участва морето – Херман Брох


Четете още:

🔴 Етнографска карта на Европа от 1918 г.

🔴 КАТО НА 20! Разкриха кои храни подмладяват мозъка

🔴 Приказката стана реалност! Българката Виктория вече е африканска принцеса (СНИМКИ)





Източник: romantichenweekend





Коментари

горе