ЗА ПРИМЕР! Млад българин организира кръшно българско ХОРО в Атина (ВИДЕО)



Деветнадесетгодишният Петър Петков организира хорото с помощта на българи от диаспората в Гърция, като по този начин успя да донесе радост, веселба и незабравими емоции на присъстващите на инициативата.

Кръшни български хора разтресоха площад Монастираки под Акропола, в сърцето на южната ни съседка. Под звуците на прекрасната българска народна музика и с гордо развято знаме българи от цяла Атина се организираха, за да се участват в инициативата, някои да тропнат хорце, други като зрители.

Българските ритми предизвикаха интереса на туристите на Атина, които направиха огромен обръч около българите, играещи на хорото.

„Това, което се случи в сърцето на Атина, е невероятно! То показва колко е жив българският дух, колко много обичаме България и колко много ни липсва Родината! Едно огромно благодаря на хората, които направиха всичко възможно тази идея да стане реалност!“, споделя развълнувана българка по време на хорото в Атина.

„Хора за Хората“ е инициатива която вече три години тече в България в над 18 града и аз се запалих изключително много. Без организации, партии, политици се самоорганизирахме на доброволна основа. Събрахме помежду си средства за озвучаването. Мястото и часа бяха съобразени с древната българска традиция „хоро на мегдана“ преди залез слънце. Продължаваме и възраждаме стария обичай, който опази българското през вековете“, казва младият българин.

Вижте и се насладете на лавинообразната положителна емоция, която предизвика българското хоро и чуйте прекрасната българска песен: „Стига ми са момне ле навдигай“ Бъдете горди българи!


Четете още:

🔴 Колко струваха жилищата и как се придобиваха те по времето на социализма

🔴 Сребърен медал за ансамбъла ни за съчетанието с топки и въжета в Казан

🔴 Българин разказва за фрапиращите разлики между болниците у нас и в Германия





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе