Прочутата родопска закуска от рецептите на баба Рада, която стана ХИТ! Ммм...Когато я опитах, останах без думи...



Родопите са неизчерпаем извор на чудни и здравословни рецепти, запазени и изпитани чрез предците ни от векове. Тази вълшебна родопска закуска може да бъде консумирана сутрин, обед и вечер. Отличава се с: здравословност (включва натурални и природни продукти), уникални вкусови качества, икономичност (излиза прибл. 2,50лв. за 4 порции), времето на приготвяне е само 3 минути и диетичност (нискокалорийност). Можете в приговянето ú да вземат участие дори и децата, както правеше баба Рада.

Необходими продукти:

–        Извара – 500 гр. За предпочитане е кашкавалената, задължително-прясна.

–        Оригиналната рецепта съдържа олио, но ние модернизирахме вкуса с 1  опаковка майонеза. Изберете едното от двете, за да не стане твърде мазна.

–        Червен пипер за цвят и вкус.

–        Чесън – стръкче пресен или 2-3 скилидки стар.

–        Сол на вкус.

Приготвяне:
  1. Чесънът се обелва и счуква добре в дървено хаванче с щипка сол.
  2. Прибавя се към изварата, майонезата, червения пипер. Внимавайте със солта, защото чесънът вече е осолен! Всичко се разбърква добре с миксер или на ръка.
  3. Съхранява се в хладилник и може да се аранжира със зелена чушка, разрязана на две, за да се получат лодки, маслинки, да се напълни издълбан от вътрешността домат и украси със стръкче зелен лук, магданоз, копър, маруля и др.
  4. Ако закуската е предназначена за деца, които не харесват вкуса на чесъна, можете да не го слагате, а ако избягвате консервантите в майонезата, то се направете автентичната рецепта и сложете 2-3 лъжички олио, пише rodopchani.bg.

    Наздраве и да ви е сладко!


Четете още:

🔴 Майката и жената на Димитър Цонев една година след смъртта му

🔴 Традиционен Богородичен събор пред храма "Св. Иван Рилски" в Чикаго

🔴 Цар Симеон разбива византийските войски в битката при Ахелой





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе