Наистина ли е открит знакът на Орфей



Открит е знакът, насочващ към мистичната Лира на Орфей. Това разкри и показа пред 24rodopi.com един от известните изследователи в България, случайно се озовал на мястото, което дава отговори на въпроси, които от десетилетия терзаят колекционери, археолози и иманяри.

„Бил съм и преди години на същото място, но знакът е бил покрит с мъх. Някой или някои, които търсят нещо голямо са минали и са стигнали до знака“, заявява изследователят.

Предполага се, че издълбаният знак е ориентир към мястото, където се предполага, че има заровен златен предмет.

Археолози, изследователи и колекционери на ценни предмети смятат, че Орфей - митичният цар на траките, син на бог Еагър (Аполон) и нимфата Калиопа, е живял на територията на днешните Източни Родопи. Животът му е осеян с множество легенди и предания, за волята му да научи траките на мир, за трагичната му любов, която довела и до смъртта му, но най-ярко откроените са за дарбата му като музикант и певец.

Орфей имал чудодейна лира, със седем струни. Когато засвирел и запеел, птиците замлъквали, горските зверове лягали смирено в краката му, вятърът спира да духа, за да се чуе неземния му глас из целите Родопи.


Четете още:

🔴 Все повече българи, заминали да учат или работят в чужбина, се връщат в родината си

🔴 Пожарникар и съпругата му дариха парите от сватбата си

🔴 Туристи от цял свят се удивляват на златното сърце на царица Мария





Източник: Десант





Коментари

горе