Няма нещо, което да не мога да постигна. Мога всичко!



Енергията е нещо, което търсим през целия си живот. Енергията е силата, нашата и тази на другите хора или дори онова, което чакаме от Бога, т.е. е хармонизирането на външния свят с душата си. Всеки момент е хармонизиран с нещо, което ни липсва, нещо което бихме искали да направим или да имаме и не можем или може би можем, ако положим някакво усилие. Някои от нас виждаме непреодолими препятствия пред себе си на всяка крачка, други виждаме пречките като коридор, който просто трябва да преминем, за да стигнем до успеха.  Онова, което търсим, е подходящата енергия, за да преодолеем страха и да тръгнем напред.     

Животът ни е пълен с позлатени мисли и мечти, които искаме да осъществим, но ни липсва енергията, която ще ни отведе там, където искаме. Енергията много пъти е преплетена с вярата в самите себе си и в силите ни, които мнозина от нас нямаме. Но е доста лесно да потърсим енергията, която ни липсва и да последваме пътя, който сме избрали, без да търсим някой друг да ни начертае пътя и да ни осъществи мечтите.    

Колко от нас виждаме проблемите като шанс за възраждане? За подмладяване на клетките си? За да се отличим от масата от милиони хора, разрешавайки трудния проблем и поемайки активно по пътя на живота, пълен с препятствия, дупки, трудности, ръце, които ни спират? Малцина от нас го постигат. Защо? Може би защото не искаме да разберем, че имаме силата, че енергията е вътре в нас и трябва просто да я преоткрием. Нямаме нуждата да се възползваме от енергията на някой друг, просто трябва да открием онова, което стои скрито вътре в нас.

Срещнах тук, в България, един приятел, който ми разказа една интересна история, напълно реална. Някога, по време на комунизма, той спечелил трето място на Европейското първенство по body building. Приятелят ми бил от село, където нямало гимнастически салон, а баща му бил обикновен земеделец. Без хранителни добавки и без никакви фитнес уреди. И разбира се с всички селяни наоколо, които му напомняли всеки ден, че не може да успее. Вдигал легла, шкафове, всичко, което виждал всеки ден пред себе си. Така тренирал. И така успял да оформи тялото си, което други правели с помощта на лични треньори и сложни фитнес-уреди. Имал обаче освободената енергия вътре в себе си и вярата, че тази енергия му е достатъчна, за да успее. И успял. След това, естествено, направил международна кариера. Всички хора от малкото селце показвали неговата снимка с лично посвещение от моя приятел и се надували от гордост, че са имали късмета да го познават. Онези малки, ограничени и затворени  в своя микросвят хора,  просто искали да се докоснат до поне една частица от енергията на този човек.   

Можем ли да станем като този отличаващ се човек и можем ли да открием вярата в целта, която преследваме? Можем ли да открием собствената си енергия и да намерим целта, която бихме искали да постигнем? Разбира се. Нека се замислим за онова, което мнозина пишат, когато става дума за Стив Джобс от Apple или за Бил Гейтс от Microsoft. Тези хора са тръгнали от един малък гараж с почти никакви пари, но с вяра в своята цел. Хиляди като тях са изоставили своята цел по средата на пътя, тъй като не са можели да намерят достатъчно енергия, за да се преборят и да достигнат до там, където са вярвали, че могат да стигнат. Много малко, малцина, са се борили до края и са станали различни.

Няма значение дали имаме образование или идваме от идеални общества с шансове, изникващи пред нас всеки ден. Дадох примера с този мой приятел, който е реален човек тук, в България, за да кажа просто, че когато имаш енергията в ръцете си, а не когато я виждаш да стои някъде затворена и забравена, можеш да откриеш силата, за да превърнеш мечтите си в реалност. Да не очакваш просто от някой политик да разреши проблемите ти или да се случи някакво чудо, което може и да се случи, но в крайна сметка то не идва. Чудесата и решенията в живота ги откриваме ние, хората, със собствените си сили и най-лесният път към това е да оползотворим собствената си неповторима енергия.  

Потърси я още днес, извади я от себе си , задръж я в ръцете си и тръгни напред. Ще успееш!


Четете още:

🔴 Европейската криза – шанс за радикално възраждане на света

🔴 Гърция, страна анти-модел в сравнение с България, страна-модел за Европа

🔴 Грубата действителност за гърците в Европа









Коментари

горе