Още една световна кафетерия влиза в България



Една от водещите световни кафетерии – "Глория Джийн'с" (Gloria Jean’s Coffees - GJC) навлиза в България, планирайки да отвори шест кафенета в страна. Първото от тях ще заработи в "Парадайз Център" (Paradise center), в София, предлагайки на клиентите си висококачествено гурме кафе и здравословни храни в уютна атмосфера.

Компанията планира да отвори общо 25 заведения в региона през 2018 г., като започне от България и продължи в Сърбия, Словения, Хърватия, Грузия, Македония и Черна Гора.

Маркетинговата стратегия на GJC у нас ще се разработи от компанията Islander Investors.

Кафетерията е създадена през 1979 г. в САЩ от Глория Джийн Кветко и нейния съпруг Ед, които започват да предлагат специализирани гурме кафета на разумни цени в топла и приятелска атмосфера. Концепцията започва да жъне успех и веригата се разраства.

През 1995 г. Наби Салех, австралиец с дългогодишен опит в бизнеса с кафе и чай, и неговият съдружник Питър Ървин посещават САЩ, за да се запознаят с марката GJC. Те виждат потенциала на бранда гурме кафета и решават да го лансират в Австралия. Двамата създават компанията Jireh International Pty Ltd., която държи правата за франчайз на Gloria Jean's Coffees в Австралия.

За няколко години кафенетата на GJC в Австралия стават сто, а след това настъпва към  Индонезия, Нова Зеландия и Филипините. През 2004 г. Jireh International Pty Ltd. купува правата за международен франчайз на марката, както и правата за производство на кафе в световен мащаб, за всички страни извън САЩ. През 2014 г. GJC е придобита от Retail Food Group (RFG), най-голямата франчайз компания в хранителната индустрия в Австралия. Днес вече GJC е глобална верига кафетерии с над 800 обекта в цял свят.

През годините брандът печели много специализирани награди и отличия.


Четете още:

🔴 Медицинските сестри поискаха 1500 лева стартова заплата и заплашиха с протест

🔴 Колко са българите в чужбина и къде са те?

🔴 Георги Парцалев -един от малкото истински народни любимци





Източник: mediapool





Коментари

горе