Ето това е най- страшната отрова, която ядем всеки ден и не е нито захар, нито сол, а .....

Зарадвай близък в чужбина с картичка от БългарияНова кампания радва близките ни в чужбина. От днес, чрез сайта vurni.me всеки може да прати красива електронна картичка на приятел или роднина извън страната. Кампанията е на “Тук-Там” - организацията на българите с опит и образование в чужбина. Целта е от една страна да изненада приятно сънародниците ни зад граница, а от друга, да разкаже за най-новия им проект - Гид на новодошлия.

Изпрати и върни

Изпращането е напълно безплатно и достъпно за всички, а всеки посетил сайта, може да изтегли и електронния вариант на Гида. Освен приятен, жестът може да бъде и полезен, ако получателят планира връщане в България.

Гид на новодошлия

Гид на новодошлия е книжка с полезни статии, написани ясно и кратко. Те ще помогнат на всеки завръщащ се българин с въпросите му относно възстановяване на здравните осигуровки, преместване на багаж, намиране на работа и други предизвикателства, през които трябва да премине всеки, който е обратно в страната ни за постоянно.

“Постарахме се да подберем най-ключовите теми, които вълнуват завръщащите се. Важно за нас беше книжката да е написана на разбираем език. Често тази информация се намира само в сложни административни документи и води до много обърквания. По други теми пък има твърде много информация, но част от нея е подвеждаща. Знаем, че връщането в България може да бъде много по-лесно.” - споделя Юлия Георгиева от Тук-Там.

Изненадайте близките си

Ако и вие имате близки в чужбина, изненадайте ги с този неочакван жест. Може би времето на пощенските картички е поотминало, но модерният им вариант носи също толкова приятна емоция, колкото и едно време.

Картичката можете да изпратите от vurni.me, откъдето можете да свалите и Гид на новодошлия.

Гидът има и печатно издание, подкрепено от Държавната агенция за българите в чужбина. В него са включени както ключови теми, така и развлекателно съдържание и идеи за прекарване на свободното време.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: Обекти

Следваща статия:
Един от най-обичаните български актьори празнува днес

Коментари

Видео на деня

горе