Пловдивски лекари отърваха англичанка от адски болки, в родината й я размотавали 2 г.



Англичанка от Бирмингам се отърва от адски болки и бе предпазена от евентуална тежка фрактура, след като претърпя операция в пловдивската университетска болница "Св. Георги". На Хейди Колиндж, която страдала от коксартроза, успешно е поставена изкуствена тазобедрена става.

"В родината ми близо година чаках да ми насрочат дата за поставяне на имплант. Когато наближи времето, нещата се объркаха и интервенцията се отложи за още 1 г.", разказа британката. Тя не можела повече да търпи болките и затова се обърнала към сестра си Лиса, която от 10 г. живее в ивайловградското село Свирково със съпруга си.

Отишли в хасковската болница, но оттам ги препратили в УМБАЛ "Св. Георги". В клиниката по ортопедия я приели веднага. 

"Интервенцията бе по клинична пътека, тъй като пациентката е осигурена. Доплати само част от импланта, тъй като здравната каса поема определена сума", обясни шефът на клиниката проф. Владимир Ставрев. По думите му след 45 дни англичанката ще може да стъпва спокойно. Това е първата планова интервенция на чужденец т.г. в ортопедията на "Св. Георги". Другите, извършени досега, са били по спешност. Преди два месеца французин с тежко счупване на таза при катастрофа е опериран в лечебното заведение.


Четете още:

🔴 Автентичните родопски песни за тъгата и болката от неосъществената любов

🔴 НАСА кръсти астероид на цар Симеон Велики

🔴 Пет билки за по-здрава имунна система преди зимата





Източник: 24 часа





Коментари

горе