Ники, който дари 30 000 лева на две нуждаещи се българки: Направих добро, а сега ме кълнат и клеветят!



Благороден жест превърна Никифор Атанасов в любимец на цяла България. 22-годишният мъж се нуждаеше от 6000 лева за нови вносни лекарства за своето лечение, но след като кампанията във фейсбук и медиите събра 36 000 лева, реши да дари 30 000 лева от тях. С 15 000 лева Никифор подпомогна терапията на малката Мартина от Банско, а още толкова преведе по банкова сметка на Велка от Годеч, която е самотна майка с две деца.

Останалите 6000 лева засега са в банка. Пред "Петел" Никифор признава, че още не е теглил нито лев от тях.

„Лекарствата ми на месец са 130 лева, а с прегледите в Сливен и другите разходи стават 200. Купувам си ги със заплатата от 380 лева, която получавам като работник по специална програма с телково решение за стаж в моето село Кипилово до Котел, и с парите от личен банков заем“, заяви Никифор.

Последният призна, че е потърсил нашата медия, за да изрази разочарованието си от отношението на хората към него.

„След като разбраха, че имам 6000 лева, срещу мен се изляха маса злоба, клетви и клевети. Дори и магии. В Интернет, по телефона, по улиците, къде ли не.

Разочарован съм, че ме кълнат и презират. Аз не ламтя за пари, нито с тези събрани средства ще си купя бонбони или дрехи. Моят начин на мислете беше, че след като порасна, всичко ще се оправи, аз ще оздравея и ще сбъдна мечтите си – да се занимавам с поп музика и шоу бизнес“, допълни Никифор.

Запитан дава ли си сметка защо хората го презират, той каза: „Може би тази злоба идва оттам, че изглеждам като модел, и са събрани пари за мен. Но аз искам да кажа на всички, които ме мразят, че не съм казвал: „дайте ми пари“. Единствено помолих във фейсбук всички добри хора, кой с каквато може да помогне. Аз не пожелавам на никой да е болен, да ходи на прегледи и да се лекува. Дори на душманите си пожелавам да работят и да изкарват средства. Казвам всичко това, тъй като искам хората в моето положение да са силни и да не се предават, ако и към тях се отнасят по същия начин.“

Както писахме, Никифор се ражда със здравословни проблеми – астма и епилепсия. Когато е на една година, претърпява сърдечна операция, откриват му и петно в мозъка, вид тумор. Специалистите са единодушни, че не могат да оперират и главата му, след като са направили същото със сърцето му. Много от тях дори не му дават шанс за живот. Други пък прогнозират, че след като порасне, петното ще изчезне. Оттогава до ден днешен Никифор пие лекарства.

Преди около три месеца ядрено-магнитният резонанс показва, че състоянието му се е влошило, тъй като петното в мозъка е станало по-голямо. Лекарите са на мнение, че евентуална операция крие риск, тъй като може да се стигне до фатален край. Но успокояват Никифор, че с вносни лекарства петното е възможно да изсъхне.

„Пия новите лекарства, но още ме боли главата. Пак ми става лошо на моменти, вече ми се схваща и езика. След 6 месеца прегледът ще покаже какво е станало с петното, и дано имам късмет. Дотогава се надявам да са ми отпуснали пенсия с решение на ТЕЛК, тъй като направих една година стаж“, завършва Никифор.

Всички, които искат да помагат на Никифор Атанасов в битката му за живота, могат да го направят на личната му фейсбук страница: https://www.facebook.com/diviq.nikoswe


Четете още:

🔴 Германци избягаха от цивилизацията в Одринци

🔴 13 мига на Висоцки в София

🔴 Най-големият паричен донор за България: ЕМИГРАНТИТЕ





Източник: Petel





Коментари

горе