Ето това е най- страшната отрова, която ядем всеки ден и не е нито захар, нито сол, а .....

Спират месечните помощи при 5 неизвинени отсъствия на детето


Петък, 17 Ноември 2017

  Освен детските надбавки от този месец ще се спира изплащането и на месечните помощи на семейства, чиито деца са допуснали повече от 5 отсъствия в училище без уважителна причина. Това предупреди началникът на „Социално подпомагане” в Пловдив Надя Танева. Новата мярка е в контекста на усилията за обхващане, връщане в клас и задържане на децата от подготвителните групи и учениците в задължителна училищна възраст до 16 г.

 До момента, ако подготваче на 5 или 6 години или ученик допусне над 5 отсъствия без уважителна причина, директорите въвеждаха данните за това в обща онлайн платформа, която се ползва едновременно от тях, МОН и Агенцията за социално подпомагане. По този начин се обменяше информация и се пристъпваше към спиране на парите за детски надбавки. Те са 37 лева за едно дете и 85 за две деца на възраст до 18 г. За всяко следващо общият сбор е с 20 лева повече.

 Сега ще се ползва същият механизъм и за прилагането на новата мярка - спиране освен на детските надбавки и на месечните социални помощи. Техният размер варира в широки граници според ситуацията в семейството, като най-често е в порядъка от 30 до 150 лева. За някои семейства в етнокварталите, които живеят основно от социални помощи, новата мярка може да се окаже много драстична. Тя обаче е временна и се отменя следващия месец, ако детето е редовно на занятия. През ноември от „Социално подпомагане” са били спрени детските надбавки на около 300 деца в Пловдив заради допуснати над 5 отсъствия без уважителна причина.

Източник: УЧИТЕЛИ

Следваща статия:
Евтим Евтимов – Стига заеми, стига везни! Искам обич за обич

Харесайте страницата ни във facebook!


Коментари

Видео на деня

горе