Гласувано и решено: Караянчева е новият шеф на парламента! (СНИМКИ)



Цвета Караянчева е новият шеф на парламента. Със 138 гласа „за” и осем "против" тя бе избрана да заеме мястото на подалия оставка Димитър Главчев.

От БСП се въздържаха при гласуването на номинацията. 

Кандидатурата на Караянчева бе единствената. Тя бе направена от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

„Благодаря за честта, която ми оказа моята парламентарна група. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и тези, които не го направиха. Ще работя така, че всички да се чувстват равни. Тук трябва да казваме всичко, но то да е основано на базата на политики, а не на личностни нападки. Ние сме политици, избрани сме, за да представляваме определени райони от държавата.

Всеки народен представител представлява определени избиратели”, обърна се Караянчева към депутатите, след като произнесе тържествената си клетва.

„Когато прехвърчат искри и тонът излиза от добрите рамки, някой трябва да потушава тази емоция. Работата на председателя на НС е точно тази. Сигурно ще има емоционални моменти, но трябва да проявяваме мъдрост”, заяви тя.
„Да бъдем мъдри, смирени, високо да казваме своето мнение и да защитаваме тезите си, но винаги да мислим за България. Ндавям се да оправдая доверието ви”, каза в заключение Караянчева. 


Четете още:

🔴 Колите - с "помощник" за шофьора! Задължително, иска ЕС

🔴 Измамници купуват телефони на наше име

🔴 Спират месечните помощи при 5 неизвинени отсъствия на детето





Източник: Блиц





Коментари

горе