Ето това е най- страшната отрова, която ядем всеки ден и не е нито захар, нито сол, а .....

Молитва в Узунджовската църква гони магии
Много са църквите, превърнати в джамии, но единици са джамиите, превърнати в църкви. Една от тях е най-голямата селска църква в България. Тя се намира в село Узунджово и нейната история започва още в началото на XVI век, а днес е известна с магичната си сила да разваля прокоби.

През 1500 г. в село Узунджово, Хасковско, е изградена българската църква „Св. Богородица“. Близо век тя е религиозен център за района и местните се отнасят с голямо уважение към храма. През 1593 г. обаче цялото село е разрушено. Великият везир Синан паша дарява 30 000 гроша и заповядва на мястото на църквата да бъдат изградени кервансарай (място за отдих), джамия, имарет и баня. След Освобождението турското население на Узунджово се изселва. Кервансараят е разрушен, като е запазена само джамията и един от главните входове на големия крайпътен хан. Храмът е изоставен до началото на XX век, когато се срутва селската църква „Св. Йован Кръстител“. Тогава възниква идеята джамията да бъде приспособена за църква, тъй като църковното настоятелство няма средства за нова.

Местните обаче трудно приемат идеята мюсюлмански храм да бъде превърнат в християнски. Три години се водят спорове за това какво трябва да се направи, но накрая се решава сградата да бъде запазена за поколенията. През 1906 г. имотът е преотстъпен от Турция на България и е превърнат в християнски храм.

Днес църквата впечатлява със своите размери и акустика. В себе си тя съчетава символи от исляма, юдаизма, православието и католицизма. Местните смятат, че направената под нейния купол молитва е способна да развали дори най-тежките проклятия заради енергията, която е заложена в храма. Примерите за спасени миряни са много, а повечето от тях продължават да се връщат всяка година, за да благодарят.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: Ретро

Следваща статия:
Мотористи даряват на деца от социални домове

Коментари

Видео на деня

горе