Бекови скали – панорамната площадка на природата



​Съществуват безборй чудни местенца в Родопите, на които човек забравя за всичко останало и просто се наслаждава на прекрасния момент. Много от местенцата са облагородени от човека и намесата му е осезаема. Съществуват обаче и такива, които са сътворени изцяло със силата на природата, а човешката намеса е едва доловима или никаква.

Такова местенце са Бековите скали. Намесата на човека тук се изразява в три табели, указващи пътя до скалите, една беседка, където да се скриете в случай на дъжд, парапет и три пейки, където да седнете и да се насладите на вълшебството пред очите ви.

Image titleснимка: peika.bg

Да, вълшебство, защото гледката тук е наистина приказна. Буйната Родопа рисува пред очите ви омайна панорама, от която човек трудно откъсва очи. В допълнение към това очарование блещука и язовир Въча, който още повече да допринесе за приказността на откриващата се пред погледа ви панорама.

Очарованието на Бекови скали се допълва и от факта, че те се намират край село Равногор – екологично най-чистият район на Балканския полуостров. Там, жителите на Равногор със сигурност на драго сърце ще ви упътят как да стигнете до скалите.

Такава е Родопа. Всеки път си казваш, че си видял нещо изумително, нещо уникално, че едва ли ще може Родопа да те впечатли повече и в следващия момент пред погледа ти изниква нещо още по-пленително, което буквално кара не само дъхът ти да спре, а и съзнанието ти да се освободи от цялото напрежение, стрес и забързаност. 

Image titleснимка: pochivka.bg

Наред с панорамните площадки „Орлово око“ и „Вълчи камък“, които са дело на човешка ръка и са сред най-посещаваните и обичаните от туристите в Родопите, панорамната площадка, сътворена от природата – Бекови скали е едно от местата, които дават основание да наречем Родопа истински земен Рай.


Четете още:

🔴 Завоят на Черна – безсмъртната епопея

🔴 Богомилите, помнете добре, не са рожби на мрака, а стожери, изпреварили времето

🔴 Дядото на Гришо разказа любопитни истории за внука си като малък





Източник: Родопчани





Коментари

горе