Недосегаемият



Годината е 2006-а, мястото - апартамент в един от крайните квартали на Враца, а основното действащо лице е малко момче, правещо първите си стъпки в писането. Името му е Кристиян Малинов, а днес той самият ще ви каже, че онези три книги, родили се в главата на един петокласник, никога няма да видят бял свят. „Ученическият труд", както ги нарича той, полага основите на творбите, направили го разпознаваем дори в САЩ, където не е стъпвал.

Представяме ви „Недосегаем" (изд. „Либра Скорп") - дебютното заглавие от фентъзи поредицата на Малинов. Книгата, в която лесно бихте могли да уловите вдъхновенията на автора, се появи на пазара у нас през 2012 г. Сюжетът й се завърта около осиротелия Крис Колт, който по подобие на Хари Потър от книгите на Дж. К. Роулинг (която всъщност е сред любимите писателки на Малинов - б.а.) получава мейл от Академията за свръхестествени и митологични същества „Безсмъртните". Срещи с най-възрастния вампир в света и дори възкръсване бележат пътя на младото момче в трилогията на Кристиян. Най-новото попълнение в поредицата е „Въздигане", която се появи в книжарниците преди броени дни. „Третата част на историята определено е доста по-добра от предишните две, защото и аз, и героите ми израстваме. Аз - като автор, те - като персонажи", обяснява врачанинът. Историята от последното томче му отнема близо четири години, а заглавието се очаква с нетърпение и на Запад, макар авторът да отлага пускането му на тамошния пазар в бъдеще.

Първия си пробив в страната на големите възможности Малинов прави през 2014 г., когато се свързва с американската платформа за самоиздаване iUniverse. Вампирската сага е повече от добре приета сред читателите там, а апетит към триумфите и паденията на Крис вече проявяват и холивудски студиа. „През миналата година получих предложение от издателите си в САЩ, които работят с Холивуд още от самото си основаване. Тази оферта все още важи, само трябва да им кажа кога съм готов и колелото ще се завърти веднага. Но за целта ми трябват спонсори, които, както сам установих, не се намират никак лесно. Но аз не съм и очаквал друго, макар да съм малко разочарован", смята 22-годишният писател. Категоричен е, че ако публиката прояви интерес, би преговарял за реализирането на филм по „Недосегаем" и в татковината. Към момента обаче Кристиян е замразил всички проекти извън писането, като между работата и лекциите по египтология в Нов български университет успява все пак да намери време и за новите приключения на персонажа си. Четвъртата книга ще бъде и заключителна от поредицата, заявява Малинов. „Когато започнах да пиша първата книга, се стараех всеки читател да успее да открие по нещо за себе си. Това правя и до днес. И много от читателите ми, които наричам недосегаеми, успяха да се припознаят в един или друг герой", горд е авторът.

След като завърши с профил рисуване във врачанско училище и написа няколко бестселъра, младежът е решен да овладее тънкостите и на друго изкуство - киното. Него пази за десерт - като евентуално продължение на образованието му.

Встрани от това, Кристиян признава, че четките и боите не го блазнят толкова, колкото материализирането на богатото му въображение върху хартия. „Продължавам да рисувам и до днес. Не съм много добър, особено ако сравня рисуването с писането, но поне се опитвам. Не мисля да се занимавам професионално с това в обозримото бъдеще", обяснява той. И все пак готви изненада за феновете на „Недосегаем" - каталог с митовете и героите, описани в поредицата. В специалното издание ще можем да видим и портретите, които Малинов и приятели правят на основните персонажи.

С чувство за хумор Кристиян се обръща към любимката си Лейда Гага с колоритното название Гинчето. Всъщност той е горд член на „чудовищната" фен база на изпълнителката на Born This Way и дори посвещава американското издание на „Недосегаем" на нея. Въпреки това не е от влудяващите почитатели, колекциониращи носни кърпички и бельо, използвани от техните идоли. „Събирам спомени. Старая се да посещавам колкото може повече нейни концерти и никога не оставам разочарован от нея. Много хора не я харесват, незнайно защо твърдят, че е мъж, но онези, които са я чували как пее на живо, без микрофон или музика, знаят, че в нея има нещо свише, което не всички могат да разберат. В последния й албум Joanne всички тези неща изпъкват още повече, просто трябва да се вслушаш", категоричен е Малинов. И тъй като не всеки ден се случва Лейди Гага да дойде на крак за концерт в „Арена Армеец", както през 2012 г., Кристиян следи стриктно графика й и при всяка възможност пътува, за да я чуе от първа ръка и в съседни страни.

Гергана Николова


Четете още:

🔴 Президентът Радев ще вдигне "Рафал" по време на визитата си във Франция

🔴 Ученичка от Родопите написа книга за родната Сърница

🔴 Бекови скали – панорамната площадка на природата





Източник: BG-VOICE





Коментари

горе