Чудесна прогноза за времето през уикенда, но така ли ще остане идната седмица



Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Над източните райони почти през целия ден ще има ниска облачност, но само на отделни места ще преръми. През нощта ще е почти тихо, през деня в Дунавската равнина и Източна България ще се появи слаб вятър от изток-североизток, гласи прогнозата на НИМХ към БАН.
 
Ще се затопли още малко. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса.

По Черноморието ще преобладава облачно време. На отделни места ще преръми, а в сутрешните часове ще се образува мъгла. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
Над планините ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има главно преди обяд над масивите в източната половина на страната. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Температурите ще продължат да се повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.ThinkStock/Getty Images

В петък и събота ще е почти тихо и на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а температурите в тези райони ще се задържат по-ниски - до 6-8 градуса.
 
В останалите райони максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. Там, както и в планините, ще бъде предимно слънчево.

В неделя също ще се задържи тихо, слънчево и топло за сезона. 

Още в понеделник обаче се очакват краткотрайни валежи, прогнозира accuweather.com. Ще превалява и през първия уикенд на декември. 

Какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в най-новата рубрика на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната. 

 


Четете още:

🔴 Уникално! Това са магнетичните залези край язовир Огоста (СНИМКИ)

🔴 Нашата къща от слама (ВИДЕО)

🔴 Колко грозота в страната на красотата





Източник: Блиц





Коментари

горе