Проф. Мермерски: Фасулът е като метла за организма ни!



В една от книгите на проф. Мермерски са подредени по азбучен ред повече от 300 заболявания, като за всички той посочва лек. Включени са и конкретни хора, които разказват как са се излекували.

За лечението на синузит например, в съвременната медицина обикновено се правят пункции. Процедурата е инвазивна и доста болезнена. Освен това не лекува трайно заболяването.

Докато с народната и природна медицина лечението на гнойните синуси е гарантирано. Използва се луда краставица или по-познатата морска краставичка. Може да се приложат и инхалации с отвара, в която има специална смес от билки.

Морска сол, поставена във вълнено чорапче или кърпа от същата материя, се загрява до търпимост и се поставя върху челото, докато топлината едва се чувства. Процедурата се прави настоятелно, а ефектът е гарантиран - изхрачване на гнойното топче.

За бронхита, толкова "актуален" през студеното време, Мермерски препоръчва за лек смес от 1 с. л. олио, мед, 50 г вода, добре разбъркана и съхранявана в буркан, затворен с винтова капачка. Течността може да се пие веднага. Приема се по 1 ч. л. няколко пъти на ден, половин час преди хранене.

Бронхиалната астма също е лечима, според професора. 1 чаша спирт, 1 чаша мед и 1 супена лъжица брезови пъпки е лечебна смес, която трябва да престои 9 дни и след това да се пие по 1 супена лъжица - 3 пъти на ден, като предварително е разредена в 1/3 чаша вода.Тази рецепта е много полезна, защото брезовите пъпки дезинфекцират и спират възпалението, твърди Мермерски.

При пъпна херния върху нея се слага смачкан червен лук. Забранено е да се правят напъни и да се вдигат тежести.

Болката при дископатия се бори с две филии хляб, които се напоени със смес от сода и оцет. Кашата, която се получава, се поставя върху парче плат, а то се налага на болното място. Прави се докато се почувства облекчение.

С камфор също се третира възпаленото място при дископатия. В малко бурканче се слага супена лъжица камфор на прах, долива се със силна ракия или чист спирт. Тази смес се втрива продължително по целия гръбнак и по местата, където е болката.

Критическа възраст често е ад при жените, тъй като се получава срив на хормоните, който може да доведе до ендокринни проблеми, до тахикардии, обилно изпотяване през деня и нощта, изхабяване на костния хрушял и намаляване плътността на костите...

Проф. Мермерски твърди, че всяка жена може да се съхрани млада и да се спаси от критическата. Едно от лечебните му предложения е всяка сутрин да се пие по една чаша топла вода, в която има супена лъжица чист ябълков оцет и лъжица полифлорен мед. Комбинацията почиства и кръвоносните съдове, понижава и лошия холестерол.

Известният учен твърди, че 90% от храните имат силно изразено лечебно действие. Според него малко хора знаят, че едно от най-уникалните лекарства против рак на стомаха и дебелото черво е фасулът.

Бобовата култура сваля и високия холестерол, съдържа и много целулоза. Това действа на организма като метла, която почиства от него всякакви токсини и мърсотии.

Същият ефект имат и покълналите семена. При проблеми с дебелото черво работи и комбинацията от 400 грама, мед, зехтин и 2 пакетчета смляна медицинска дъвка.


Четете още:

🔴 Хапвайте по-често портокал, за да се предпазите от...

🔴 Чудесна прогноза за времето през уикенда, но така ли ще остане идната седмица

🔴 Уникално! Това са магнетичните залези край язовир Огоста (СНИМКИ)





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе