Корейски дъвки изпратиха шест българчета в токсикологията



Шест деца от Банкя се натровиха с дъвки днес. Най-вероятната причина за това са дъвки с изтекъл срок за годност. 
Децата са приети в токсикологията на УМБАЛ СМ "Пирогов" със съмнения за хранително натравяне с дъвки. Стана ясно, че съученик на натровените деца се е сдобил с дъвки с произход Южна Корея.
Дъвките са били с изтекъл срок за годност. Детето раздало дъвките на съучениците си, които били любопитни. Някои от децата взели голямо количество дъвки, някои също така преглъщали дъвките.
Пострадалите деца са 6 - 4 момчета и 2 момичета. Децата са на 12 години и всички са ученици от 78-о училище "Христо Смирненски" в Банкя.
Началникът на отделението по токсикология в "Пирогов" доц. Маргарита Гешева заяви пред БНР, че децата са със силно изявени болки в стомашната и коремна област, с главоболие и гадене.
Момичетата били по-тежко засегнати. Едно от момиченцата е повърнало двукратно.
"Яли са южнокорейски дъвки. Подсладителят в дъвката е сорбитол - едно средство, което е с висока плътност и се използва, понякога, и като слабително. Това е първият инцидент с дъвка, който получаваме. Може би сорбитолът е предполагаемо, може да предизвика някакви коремни оплаквания", обясни Гешева и допълни, че децата ще останат под лекарско наблюдение в рамките на следващите два дни.
Поради съмнение, че е възможно дъвките да са съдържали и други вещества, добавени след производството им, са направени и допълнителни изследвания - децата са били тествани за наркотици. Резултатите били отрицателни.


Четете още:

🔴 Перничанка шие Граовски народни носии, които стигат чак до Англия и Америка

🔴 Кланетата в помаклъка на родопите – Село Вълкосел и село Туховища – Грозната истина лъсна!

🔴 250 души от гей сдружения и партии са против втория лифт на Банско, защо да ги слушаме? (ВИДЕО)





Източник: bulnews





Коментари

горе