Всеки българин трябва да види това

Емил Кошлуков е новият програмен директор на БНТ 1
От 18 декември Емил Кошлуков ще оглави дирекция „Програма БНТ 1“ на медията.


Като програмен директор, той ще отговоря за стратегическото планиране на основния канал на БНТ.

Дирекцията включва два от ключовите продуцентски центрове, които развиват както вътрешния потенциал на телевизията, така и привличането на независими външни продуценти, уточняват от пресцентъра на медията.

През август Кошлуков се яви на конкурса за генерален директор на Българската национална телевизия, спечелен от Константин Каменаров.

„Емил Кошлуков доказа, че има модерна визия за обществената телевизия, при това го направи открито и публично. Не е задължително конкурентите да са и съперници. Присъединяването на силни личности с професионални качества е приоритет за БНТ“, заяви днес генералният директор Константин Каменаров.

От документите, с които Кошлуков кандидатства за генерален директор на БНТ, стана ясно, че през последната година той е работил като програмен директор на Алфа - телевизията на партия Атака. На представянето на концепцията си в СЕМ Кошлуков твърдеше, че е отговарял само за програмирането, не е произвеждал продукция в ТВ Алфа.

Емил Кошлуков беше член на Координационния съвет на СДС и участник в Националната кръгла маса през 1990 г. като делегат от СДС. В периода 1991 – 1996 година учи политология в Калифорнийския университет. От 2001 година е депутат в Народното събрание от листата на НДСВ. През 2004 година основа партия „Новото време“.

Кошлуков беше за кратко и изпълнителен директор на TВ7 и News7, водеше предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. В периода 2014 - 2015 г. беше в борда на директорите на ТВ СЕДЕМ ЕАД.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: uniconbg

Следваща статия:
Корейски дъвки изпратиха шест българчета в токсикологията

Коментари

Видео на деня

горе