Безобразие! Оядените депутати си гласуваха 13-а заплата  




Не стига че оня ден си увеличиха заплатите с по 141 лв., а сега депутатите ни най-нагло си гласуваха 13-а заплата с всичките и безотчетни месечни пари накуп за коледните и новогодишните празници. И като типични гьонсурати се оправдаха, че тринайсетата заплата била заложена още в бюджет 2017 за разходите на Народното събрание. Да, ама сигурно по инерция в бюджета и за следващата година също е включена аналогична премия.

Е, невероятни хрантутници сте. Кой и как ги изработи тия пари, че вие вече си ги планирате и раздавате авансово?!

Парите се давали под формата на разпределение на излишък от разходите, спестени през годината, но се залагат умишлено във всеки един бюджет години наред и не се коментират в края на годината, за да не се дразнят хората. Така казват от парламента. Хитро, нали?
Убедително и авторитетно новата председателка на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева ни обяснява, че такава заплата се полага по право на всеки един народен представител, защото хората са ги избрали на избори и те правят закони, а това е труд, който трябва да се цени и заплаща високо. Според нея нямало нищо нередно депутатите да получат по 5000 лева допълнително за празниците. Така де. И те семейства хранят, деца имат, внуци.

Ами да, те, депутатите, разбира се, не са точно като обикновените хора и имат нужда от почивка в топлите страни, за да се откъснат от напрегнатото си ежедневие и стрес под опашката на коня.

Иначе всички бъркаме в тенджерата с пръжките и зелето. За едните обаче са пръжките, а за други - армеевата чорба.


Благой ВАСИЛЕВ, Перник


Четете още:

🔴 Англичанин поведе 800 души на българско хоро

🔴 Снимка на Григор е сред най-силните на 2017 г.

🔴 Трявна - Българският Нюрнберг





Източник: Ретро





Коментари

горе