Мая Манолова коментира референдума в Генерал Тошево и отсече, че...



Референдумите не са просто скъпа социология, за да се чуе какво е общественото мнение, а решение на важен въпрос, който вълнува хората. Това каза за Агенция „Фокус“ омбудсманът Мая Манолова във връзка с провеждането на местните референдуми.

На въпрос това ли е начинът за действие на гражданското общество, за да бъде чуто мнението на хората по въпросите, които ги засягат, Манолова заяви: „Така функционира демокрацията. Това е начинът гражданите да участват във вземането на важни за тях решения“.

Относно провеждащия се днес референдум в Генерал Тошево за добива на газ в региона, омбудсманът коментира: „Подкрепих и референдумите в Стара Загора, с. Ъглен, Трън. Важно е и това е пътят, чрез който хората ще вземат съдбата на своята община в ръцете си и ще се произнесат по важните теми. Референдумите не са просто скъпа социология, за да се чуе какво е общественото мнение, а решение на важен въпрос, който вълнува хората“.

„Не искам да коментирам резултатите до момента от допитването нито активността на хората, всичко това ще се случи през утрешния и през следващите дни. Искам да приветствам самото провеждане на референдума, защото е начинът гражданите да участват в управлението на общината и на държавата“, каза още Мая Манолова.


Четете още:

🔴 Този път колежката надмина себе си! Тази датска баклава стана истинска зараза в офиса - днес всички преписвахме рецептата:

🔴 Като виждат ръцете на малкия Кирил, родителите му го изоставят, но историята не завършва така!

🔴 7 напитки, които ще стопят мазнините по корема ви и ще премахнат огромните ви паласки





Източник: Petel





Коментари

горе