Лекар освидетелства близка на Дамла преди да бъде задържана за жестокото убийство



7-годишното момиче е удушено от жена, твърдят психолози от МВР. 

Близка на убитата Дамла, пазена от полицаи, била прегледана снощи, около 22.00 часа, в Спешното отделение на болницата в Кърджали. Освидетелстването от лекар се прави на лице, което трябва да бъде задържано. Така се прилага Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

Това разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.

Според криминалисти 7-годишното момиченце, което бе открито убито в дома си в Момчилград, е удушено чрез притискане на устата и носа, а след това устните й били залепени с тиксо. По телцето на момиченцето не са открити други следи от насилие, това пише "Телеграф". Основната версия на МВР е, че детето е било убито от жена, част от семейството. Сигнал за трупа е подала майка й Садет Муса, след като се прибрала от работа. "Вътре нищо не беше докоснато, не е ровено, не беше разхвърляно, все едно някой просто се е прибрал вкъщи", коментирали униформени пред "Телеграф". Медици са категорични, че малкото момиченце е била удушена, като някой е притискал устата и ръцете и с ръце. "До момента в практиката ни няма случай на извършител-мъж, който да души по този начин", обясняват те. Затова основната версия е, че тя е удушена от жена", коментираха психолози от МВР. Една от версиите е , че близък на семейството или много близък роднина е удушил момиченцето.

Както снощи 24rodopi.com писа, най-дълго са продължили вчера разпитите на майката на Дамла – Садет Муса, като в тях е участвал и психолог на вътрешното ведомство. Нейни близки пък са й донесли храна в полицейското управление към 18.00 часа.

Очаква се днес Окръжна прокуратура и Областна дирекция на полицията да дадат пресконференция.


Четете още:

🔴 Голям студ ни чака тази седмица

🔴 5 квартала в София ще протестират срещу мръсния въздух

🔴 Гръцкият синод бесен от решението българската църква да стане "майка" на македонската





Източник: rodopi24





Коментари

горе