Без дом, в приемен център: Майка с две деца се надява на коледно чудо! (ВИДЕО)



Самотна майка остава на улицата, след като губи работата си. Младата жена е принудена да живее в покъртителни условия заедно с двете си деца, а шанс за общинско жилище така и не получава.

Цветанка Тодорова израства в дом и точно затова винаги е мечтала да осигури на децата си поне покрив над главите им.

Тя отглежда децата си сама, а на съпруга си не може да разчита, защото в миналото той често им посягал. След като губи работата си, хазяинът ѝ решава да я изхвърли и тя остава на улицата. Посъветвана е да отиде в Кризисния център за временно настаняване в "Захарна фабрика", но там условията са покъртителни. 

Цветанка споделя, че храната е оскъдна, хигиената е крайно занижена, а това, което плаши най-много децата ѝ, са останалите посетители на центъра.

Единственото желание на жената е да получи общинско жилище, но към момента няма шанс, защото няма временна регистрация.

"В Кризисния център стават ужасни неща. Даже тази нощ имаше полиция и линейка. Постоянно се крещи и има напрежение. Самите деца, настанени тук, не желаят да проявят възпитание. Намирала съм спринцовки в тоалетните", разкри още Цветанка пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е родом от София, децата ѝ също са родом от столицата, но не получава дори детски надбавки, камо ли да получи шанс за общинско жилище.

Според Галя Георгиева от Кризисния център за временно настаняване - условията са добри, а за Цветанка и децата ѝ е изготвен специален план.

"Социалните работници ѝ съдействат за намиране на работа. Има интернет в стаята. Нормално е да идват полиция и линейка - тук има настанени и стари хора. Категорично заявявам, че спринцовки няма", уточни още Георгиева.

Социалната работничка отбеляза, че след няколко месеца в центъра ще бъде направен грандиозен ремонт, по време на който ще се смени цялата ел. и ВиК инсталация. Всички коридори и стаи ще бъдат боядисани, а освен това ще бъде направен и асансьор.

Накрая Цветанка и децата ѝ си пожелаха да се случи чудо по Коледно-новогодишните празници и някой да им помогне.

"Ще помоля българската администрация да бъде по-сговорчива към нуждаещите се. Ще се боря докрай, дори и до Guardian ще стигна", завърши майката.


Четете още:

🔴 Да си спомним за Атанас Джурджев

🔴 Туристи се изгубиха в превода насред Пловдив

🔴 Невена Атанасова стана първата жена полковник в НВУ "Васил Левски"





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе