Яжте чесън и мед на гладно в продължение на 7 дни и тялото ви ще...



Чесън – една от най-популярните природни съставки и неразделна част от повечето кухни в света. Въпреки уникалния си вкус, чесънът е изключително ефективен при лечение на различни заболявания, особено когато се яде без топлинна обработка.

Смята се, че чесънът е ефективен за предотвратяване и лечение на почти всички заболявания. Той предотвратява атеросклероза, сърдечен инфаркт, исхемична болест на сърцето и понижава холестерола и кръвното налягане.

Той също така се прилага към леки заболявания като ухапвания от насекоми, настинки, грип, треска, гъбични инфекции и диария. Чесънът ефективно контролира симптомите на диабет, остеопороза и уголемяване на простатата. В допълнение, способността му да елиминира токсините и да укрепва имунната система, е едно от най-важните му свойства.

Когато се комбинира с джинджифил и лук, чесънът детоксикира организма, дори и след химиотерапия.

За най-добри резултати, използвайте чесън в суров вид, тък като топлината дезактивира активната му съставка алицин. Просто трябва да смачкате скилидка чесън, да я оставите за 15 минути и след това да я добавите в храната.

В допълнение, на пълен стомах не може да поемете всички хранителни вещества, така че е най-добре да приемате чесъна на празен стомах, преди да пиете или ядете нещо.

С цел да се засили имунната система и здравето ви, трябва редовно да се храните със смес от мед и чесън.

Мед и пресен чесън – рецепта:

Вземете 2-3 скилидки чесън, ситно ги нарежете и добавете една супена лъжица мед. Яжте всеки ден и вие ще видите резултатите в най-близко бъдеще!

Комбинацията от чесън и мед ефективно повишава имунитета, предотвратява и успокоява болките в гърлото и премахва симптомите на грип и настинки. Това е един много мощен и силен природен лек. Ето как да го приготвите!

Съставки:

5 скилидки чесън, едро нарязани

1 супена лъжица нарязан джинджифил

1 глава лук

нефилтриран ябълков оцет

1 лимон, сочен

2 червени чушки, едро нарязани

Начин на приготвяне:

Ако имате чувствителна кожа, уверете се, че използвате ръкавици за приготвянето на това тонизиращо средство, тъй като природните масла в съставките могат да причинят изгаряния или обриви.

След това трябва да вземете един буркан с обем от 350-500 мл и да добавите нарязания на ситно лук на най-долния слой, а след това ситно нарязания чесън, последван от лютата чушка заедно със семките. След това добавете джинджифила, изсипете лимоновия сок в съда и ябълковия оцет в края.

Затворете буркана плътно. Съхранявайте на тъмно място. Яжте редовно и ще предотвратите болести или ще елиминирате симптомите.


Четете още:

🔴 Коленете, ставите и костите ще възстановите с изумителна рецепта!

🔴 5 причинители на главоболието, които не знаете

🔴 Ето как да комбинирате правилно храните, за да сте здрави





Източник: otbaba





Коментари

горе