Българин победи заболяването множествена склероза (ВИДЕО)



Преди 30 години един младеж преживял 2 тежки инцидента, от които получава множествена склероза. Тя е автоимунно заболяване, при което имунната система унищожава миелиновата обвивка на нервните проводници. Медицината няма все още лекарства за лечението й, а само може да забавя прогресирането на болестта.

Пред 30 години инженер Тошко Тодоров бил едва на 22 години, но имал вече 3 деца и работил като машинист. През декември 1979 г. на гара Саранци в 3 часа през нощта става катастрофа с неговия влак и друг движещ се насреща.

Машинистите в другия локомотив били заспали,  Тошко натиснал спирачката , след като ги видял и започнал да свири, но било вече късно. Едвам успял да скочи последен и се спасява, но с тежки рани от удара с другия локомотив.

Втори инцидент преживява след няколко месеца на 8.03.1980 г. Момче и момиче са пресичали жп линията и момичето е прегазено от експрес „Чайка”, движещ се със 120 км/ч, защото са мислели, че ще спре на спирката. Инцидентът станал на жп линията на „Нефтохим” Бургас. Момичето било премазано пред очите на инж. Тошко Тодоров.

След 6 месеца той се разболява и му поставят диагноза множествена склероза. Няколкомесеца по-късно в Бургас е дошъл белгийският доктор проф. Гонсет, който правел прегледи на болни от МС. Той разговарял на френски с неговата лекарка без да подозират, че Тошко разбира езика. В разговора професорът казал, че пациентът ще бъде неадекватен след 5 години.

Тошко започва да чете литература за народна медицина и се рови;л из книгите на руски и други автори. Постепенно остава без семейство, работа, дом. Живее при лоши битови условия и така след 5 години бил напълно скован на легло в къща под наем на свой приятел.

Точно тогава той решава да живее. Започнал да си внушава визуално, че ходи и се движи, как миелиновата обвивка се възстановява и т. н. Силата на мисълта и волята са ключът към успеха, споделя той пред списание „Осем”.

Към това той прибавя гладолечение и уринотерапия, стига до 38 дни глад. Главното нещо, което е установил, че човек трябва да промени начина си на мислене, на хранене и повече движение. Храната му се състояла само от сурови плодове, зеленчуци, семена и ядки.


Четете още:

🔴 Ваня Цветкова отвъд бариерата на годините... Обичаната актриса отбеляза своя рожден ден

🔴 Пари космични, резултати комични

🔴 Зъболекар-легенда: На 90 години продължава да работи





Източник: lechitel





Коментари

горе