За първи път японски премиер идва в България



За първи път японски премиер идва у нас. Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне на 14 януари с премиера на Япония Шиндзо Абе, който ще бъде на официално посещение в България.

Това ще бъде първа визита на японски министър-председател у нас, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата между двете делегации ще бъде запозната японската страна с приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз; както и търсене на сътрудничество по тези приоритети и готовността ни да работим за разширяване на стратегическото партньорство Европейки съюз - Япония.

Сред темите на срещата са и задълбочаването на търговско-икономическото партньорство между България и Япония, с акцент върху увеличаването на българския износ, както и възможностите за привличането на японски инвестиции и технологии.

Шиндзо Абе ще бъде придружен и от голяма бизнес делегация, състояща се от представители на над 30 японски компании.

Във връзка с историческото посещение на японския премиер Шиндзо Абе в България, посолството на Япония в София е организирало официален брифинг на говорителя на Министерството на външните работи на Япония Норио Маруяма, на който той ще представи подробно резултатите от срещата на двамата премиери.

Посолството на Япония в София открива специално за българските медии е открита временна директна телефонна линия, която ще бъде активна на 14 и 15 януари.


Четете още:

🔴 На 14 януари отдаваме почит към Св. равноапостолна Нина

🔴 Колко пари могат да ни спестят LED крушките?

🔴 Най-силната българска билка, която лекува 100 болести! Това е…





Източник: Petel





Коментари

горе