3 лесни стъпки за отслабване



Ако имате желание да свалите няколко килограма, трябва да си поставите малки цели, които да достигате една по една, защото мисълта да свалиш 20 кг наведнъж може да откаже всеки.

Може да започнете с нещо съвсем просто, като например да направите определени упражнения 5 пъти тази седмица.

Важно е да разберем, че само упражнения или само режим на хранене трудно ще доведат до очаквания резултат – добре е да комбинираме и двете.

Ето кои са най-лесните 3 стъпки, с които да намалите теглото си, без да преживявате стреса от безмилостни диети и безкрайни тренировки, който може да провокира връщане на килограмите скоро след това.

1. Яжте салати, а не яжте само салати – има разлика

В забързаното ежедневие обикновено хапваме каквото намерим, а вечер сме ужасно гладни и нямаме време да се занимаваме с разни зеленчуци..

Но.. едва ли е чак толкова нерешим проблем да успеем да си осигурим по една голяма салата за обяд и вечеря, ако си го поставим за цел. А след нея може да си хапнете каквото ви се иска, като не бива да допускате да ви става тежко.

2. Отделяйте малко време за упражнения

В YouTube има безкраен избор от упражнения, сред които може да си изберете нещо, което ви се струва най-приятно и ви пасва добре.

След като си харесате няколко упражнения, изберете дали ще ги правите сутрин или вечер (в зависимост в коя част на деня се чувствате по-енергични).

Ако водите заседнал начин на живот, опитайте да ги правите поне по 15 минути, като малко по малко ще увеличавате времето.

В началото изглежда досадно, но след няколко тренировки ще усетите как движението ви зарежда с енергия, вместо да ви уморява.

3. Пийте повече вода

Това със сигурност всеки го е чувал, но какво като го чуваме, щом не го правим? Погрешно е да смятаме, че водата ни е нужна само когато сме много жадни – тя не може да се замести от други течности.

Как помага водата за отслабването? Много е просто – нашите тела в по-голямата си част се състоят от вода, ето защо когато пием повече вода обмяната на веществата в клетките се стимулира, а това води до повече изгорени калории.

За какво още ни помага пиенето на повече вода? Тя помага при главоболие, подобрява мозъчната функция, повишава енергията, помага на сърцето, прави кожата по-еластична и гладка, намалява риска от рак и дава тонус.


Четете още:

🔴 Интуицията е най-силна при тези 3 зодии

🔴 Зеле – зеленчукът на зимата

🔴 Пресметнато: Втората пенсия... между 15 и 25 лв. на месец!





Източник: teenproblem





Коментари

горе