Ивайловград и вила "Армира" - Южната приказка на България! (СНИМКИ)



Ивайловград е китно и уютно Родопско градче. Населението му е едва около 3500 жители, но гостоприемството тук ще ви очарова завинаги. Удобствата на модерния свят няма да ви липсват, а богатото културно и археологично наследство ще ви завладее.

Местността е известна с хубавите си вина и богато наследство от миналото. Дали ще дойдете на СПА почивка или за риболовен уикенд, несъмнено посетете вила „Армира“.Тя е сред най-посещаваните туристически забележителности в околността.

Само на около 5 километра от луксозния СПА комплекс „Луксор“, вилата е датирана от 1-3 век на Римската империя. Представлява богат частен дворец с искрящо бял мрамор, вътрешен басейн, изящни стенописи и мозайки. Всичко това е добре запазено и реставрирано за посетителите, а таксата за посещението е в рамките на символичните 5 лева.

ЯзовираМожете лесно да обиколите приказно красивата околност на града пеша или дори с колело.Местата, които ще видите са: Крепост „Лютица“ – югозападно от квартал Лъджата на Ивайловград, датирана от Средновековието, в началото на пътя за нея се намира, манастира „Св. Св. Константин и Елена“ и моста над река Атерен – „Атеренски мост“; Язовир „Ивайловград“ – рай за разходки и риболов; село Костилково и дивите му Каракачански коне; село Свирачи и местността „Дупките“, меандрите на „Бяла река“ и село Плевун – където да проследите пътят на сиренето.Момина скалаАрда (чинарите)СВЕТА ПРАСКЕВАкъщиРимска вила Армираснимки: Никола Шишманов

Ивайловград е смесица от уникална природа, история и култура, и модернизъм. Посещението на града и околностите му определено си струва!


Четете още:

🔴 Американската мечта на един млад българин

🔴 Защо един млад българин с кауза предпочете Пирдоп пред Берлин

🔴 Баба и дядо се разведоха заради ревност на шестия път след 66 години брак





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе