Хванете палеца си за 20 секунди – ще се удивите какво се случва...



Японските лечители от древни времена вярват, че ръцете са проводници на енергия, която тече през канали, протичащи през човешкото тяло. Според тях можем да облекчаваме повечето си болежки без лекарства, достатъчно е просто да се запознаем с няколко прости трика на рефлексотерапията, пише jenata-vchas.net.

Отделните области по ръцете отговарят на органите в тялото и чрез допир можете да насочите енергийните потоци в желаната посока.

Техниката Джин-Шин-Джицу представлява практика, която е тясно свързана с медитация, пише kanal3.bg.

Древното изкуство учи на масаж на пръстите, като се прилага натиск върху конкретни точки в комбинация с дихателни упражнения и това води съзнанието до състояние, в което лесно се въздейства на емоциите и чувствата.

Оказва се, че палецът на ръката е главният генератор на страх, тревоги, раздразнение и неувереност. Чрез масаж и леко натискане на областта можете не само да се отървете от негативните емоции, но също и да окажете положително въздействие на някои органи. Вижте кой пръст на какво отговаря:

Палец – безпокойство и главоболие

Палецът е пряко свързан с безпокойството и депресиите, както и с работата на далака и стомаха. Ако страдате от чести главоболия и сте склонни към чести нервози, хванете палеца си с другата ръка и стиснете силно. Задръжте тази позиция около 3-5 минути, така ефектът върху мозъчната дейност ще е по-силен.

Показалец – разочарование и мускулни болки

Този пръст отговаря за проявите на страх и объркване, както и за работата на бъбреците. Учените в сферата на медицината са провели много проучвания, които са показали, че масажът на показалците има положителен ефект при заболявания на бъбреците. Помага и при мускулни и гръбначни болки.

Среден пръст – умора и гняв

Ако се чувствате уморени и раздразнени , стиснете здраво средния пръст и задръжте тази позиция в продължение на 3-5 минути. Така не само ще се отървете от негативните емоции, но и това ще има положителен ефект върху черния дроб. Упражнението помага и за намаляване на кръвното налягане и тревожността.

Безименен пръст – проблемна храносмилателна система и песимизъм

Искате да се отървете от негативните емоции и неувереността? Концентрирайте усилията си и енергията върху безименния пръст. Масажът на този пръст има положителен ефект върху храносмилателната и дихателната системи , като намалява болката в гърдите и бъбреците. Не забравяйте , че докато правите тези упражнения трябва да запазите спокойствие и да контролирате дишането си.

Кутре – стрес и тревожност

Този пръст контролира самочувствие. Ако смятате, че в последно време то е твърде ниско, масажирайте най-малкия си пръст. Концентрирайте се върху това, което правите, като си мислите за приятни неща през това време. Това упражнение е много полезно също за тези, които страдат от проблеми с нервната система и болки в гърдите.


Четете още:

🔴 Хапваш го и си в рая! Леко, въздушно, божествено вкусно и става за минути! И си го ям без угризения - не се лепи на талията!

🔴 Всички ми се подиграваха, че съм много дебела и не беше лъжа. Благодарение на тази напитка свалих първите 12 килограма

🔴 Хиляди успяха, ще успеете и вие! Шоково отслабване 9 кг за 14 дни





Източник: За Жената





Коментари

горе