Хармонията е извървеният път към нас самите....



Животът ни днес е сбор от направените избори в миналото.  „Винаги се стреми към пълна хармония на мисли, думи и действия. Винаги се стреми към изчистване на мислите и всичко останало ще бъде добре“ е казал Махатма Ганди.

Казват, че хармонията означава разбирателство, съгласуване, свързване в едно. Ако търсим хармонията вътре в себе си, то тя е вътрешен покой, душевен мир, лекота, радост. Онова чувство, което ни кара да се преливаме от положителни емоции. Да разчупим собствените си граници и бариери и да залеем света с щастието, което изпитваме. Да тичаме радостно към любимия човек, да се усмихваме на непознати и да подаваме ръка на ближния си! Хармонията е извървеният път към нас самите....

За да бъдеш в хармония с околния свят, трябва първочестно и открито да погледнеш в душата си. Да почистиш всички рафтчета и ъгли от насъбралия се прах на грешните разбирания. Да полееш нежно цветята и да дръпнеш перденцата, за да влязат топлите слънчеви лъчи. Да изхвърлиш счупеното и да лакираш дo блясъкздравото. И чак тогава да погледнеш през прозореца и да видиш колко красив и хармоничен е света. Какво изобилие, любов и надежда отваря пред теб изчистенототи съзнание.

Хармоничният човек е оптимист.....

Много са историите за хора, които са трансформирали живота си. Тръгнали са от бедност и отчаяние, но са успели да достигнат пълния си човешки потенциал. Но те са имали в сърцата си непоклатимата вяра, че трябва да се развиват, да не спират, да правят повече крачки от другите по пътя към копнежа. В душите им трайно се е настанила хармонията. Усещането, че всяка стъпчица ги води към целта. За съжаление или за радост светът е устроен така, че за да научиш какво е мир и хармония трябва да минеш през зло, лишения, липса на смисъл, унижения.

Хармоничният човек е упорити търсещ.....

Най-успешните хора, които познавам са изключително скромни. Те твърдят, че не е важно да вдигаме шум, че е грозно да вирим носа си. Важното е всеки път когато правим това, за което сме наети, да показваме най-доброто от себе си. Да творим и да се раздаваме до край и да не търсим в замяна мехлем за егото си.„Един от главните признаци за щастие и хармония се явява пълното отсъствие на потребност да доказваш на някого нещо“, казва великия Нелсън Мандела.

Хармоничният човек е скромен.....

Хармонията не вирее в дребните и зли души, изпълнени с омраза и завист към чуждите успехи. Човек, който не изпитва благодарност и възхита е егоист и егото го прави нещастен. Неговата душа е свита – не дава и не получава.

Хармоничният човек е благодарен.

Когато хармонията се настани трайно в сърцата ни, светът се променя. Извенъж той ни дава зелена светлина да живеем пълноценно. Днес няма усилие, а само любов, стремежи и съпричастност. Как се е случило това, като ние просто сме станалиединствено малко по-оптимистични, упорити и търсещи, скромни и благодарни.И много хармонични и успешни, защото сме подали ръка на душата си.

Ирина Люцканова


Четете още:

🔴 10 неща, които трябва да знаете за Скорпионите

🔴 73 причини да останем в България

🔴 Домашен чикзкейк за 10 минути





Източник: Епицентър





Коментари

горе