Имах тумор на гърдата 58 мм, но се доверих на гъбите



„Здравейте, казвам се Мая Янчева, на 40 години съм и историята започва с един профилактичен преглед. Aз имах една бучица, за която всички казваха, че е киста – бучка на гърдата. По време на профилактичния преглед моят хирург ми намери още една бучка в другата гърда. Аз му казах: „Докторе, всички казват, че е киста, аз вече не вярвам, че е киста, защото става по-твърда!“ И той каза: „Готова ли си за биопсия?“.

Взехме биопсията след 1 седмица. Върна се обратно резултата от ЮАР и се оказа, че всъщност е карцином с ракови клетки. Понеже човекът е хирург, първото нещо, което каза, бе: „Ако ти си ми сестра, аз бих те посъветвал, като добър брат, да ти отрежем двете гърди. Виж Анджелина Джоли какво направи – прави и ти същото нещо.“

И аз (си) казвам: „Ами, в крайна сметка, щом хирургът казва така, може би така е най-добре“. Там всеки хирург си има свой екип, с който си работи. В неговия екип анестезиоложката беше българка. Тя е видяла българското име. И идва ред за интервюто, което е класическо интервю – за това какви алергии имаш, от какво страдаш и т. н., за да може тя да си планира упойка. Обади ми се по телефона и ми каза: "Ами я ела ти тук, ние да си поговорим с теб, вземи и мъжа ти". И отидохме ние двамата.

Жената прие по-лично нещата, тя също е с оперирани две гърди – махнати. Тя е преминала през целия процес на лечение на рак на гърдата, само че се е лекувала в ЮАР. И всъщност тя ме извика, за да може да ми сподели всичко, през което е преминала тя, да ме подготви психически за последващата химиотерапия, за лъчетерапията, за някакви ефекти там, за които тя каза: "Никой на мен не ми ги каза, аз ти ги казвам на теб – за да бъдеш готова". И надълго и нашироко ми разказа всякакви ужасии. Падането на косата беше най-малкият проблем.. Болки, повръщане, едва ли не се влачиш по пода, не ти е добре и т. н.. И тя ми каза, че по време на първата й химиотерапия се е чувствала ужасно зле и е броила – 26 пъти е повръщала! Не е приятно да се говори за тези неща, но това е реалността.. И каза: „Аз се влачих по пода и направо не можех да издържам.. И не знаех как ще издържа и следващата, и по-следващата и т. н. – всичките отредени химиотерапии след операцията.“ Тогава нейн приятел ѝ казва: „Знаеш ли какво, защо не пробваш, има едни гъби, които се продават в България – много хубави отзиви чух за тях, ще ти изпратя да пробваш!“.

Тя ми каза, че фактически гъбите са стигнали до нея малко преди 2-рата химиотерапия, при което тя е започнала да ги пие. Имала е консултация с лекар тук - медицинското лице й е казало как да ги пие, по каква схема. Изпратени са й там за няколко месеца. И тя каза: „Разликата беше коренна!“. Нито е повръщала; даже си е вършила работата и никой от колегите й не е разбрал. Тя е анестезиолог, това е отговорно нещо! И каза: "Никой от колегите ми не разбра, че аз съм всъщност на химиотерапия. Два часа след вливка аз имах операция, или някаква консултация или някаква манипулация, която изисква концентрация..“ Нито й е било лошо, нито нищо.. И ми каза: "Като медицинско лице те съветвам, и като приятел, и като човек, който е минал през това нещо, като си отидеш в България - вземи си ги и почни да си ги пиеш още преди химията! Още като си отидеш, преди да си намериш и лекари даже, отиди и си вземи от гъбите и почвай да ги пиеш, за да може да не минеш през това, през което аз минах“. И аз казах: „Добре!“. Просто – толкова искрено беше цялото нещо, което тя ми каза, че някакси реших, че това е единственият път, който трябваше да мина. И наистина, вече - толкова месеци след това - така се и оказва!

Прибрах се в България, намерих си според мен най-добрия хирург; според мен – най-добрата болница. Доста хора ме съветваха; имаше едно голямо колебание; започна едно голямо четене, едно голямо търсене – какво да правя, какво още да пия? Почнах да ходя по лекари и на ултразвук се установи, че размерът (на тумора) беше 58 мм, злокачествено образувание. Още 1 биопсия ми се направи и тук и решението беше - 4 химиотерапии.

Добре, че душата ми иска да си приемам и гъбите .. И наистина - първата химиотерапия изобщо не я усетих. Очаквах много по-зле да ми е, защото все пак – четеш някакви кошмарни неща в интернет за химиотерапията като ефект върху тебе. Нямах никакви проблеми, прибрах си се до вкъщи, шофирах. Това, което другите жени, с които лежах в стаята ми обясняваха, че едва ли не „береш душа“ – не беше вярно. Да, първа химиотерапия – не беше толкова зле положението. Те (лекарите) така и казаха, че след всяка следваща ще става все по-зле и по-зле. Ами, дойде 2-ра химиотерапия, аз пък си пия гъбите и на мен нищо ми няма, дойде 3-та химиотерапия и пак нищо ми няма и не ми е зле и така.. Тромбоцити, левкоцити – на мен не ми мръднаха резултатите. Минаха 4 химиотерапии и отивайки на преглед при моя хирург, гледахме там на ултразвука при него. Той има доста добра техника, браво на него! И гледат ме и ми казват: „Ами, всъщност, на теб туморът ти е смален до 11 мм!“ И хирургът казва: "Аз не мога да повярвам какъв страхотен ефект имаш ти от химиотерапията!". И аз си викам на акъла: „Да, ама не е само химиотерапията!“ Но пред него, разбира се, трябваше да кажа, че не приемам никакви допълнителни неща, които ми помагат. Просто защото така бях инструктирана от всички (лекари): "Нищо няма да пиеш!". И той каза: „Аз съм удивен, не мога да повярвам, че ти се случва такова нещо“.

И аз съм 100% уверена, че това е от гъбите!

И всеки път, като ме питат как се чувствам: "Аз съм добре!" Учудващо за нея, учудващо за всички, учудващо е и за професорката, която всъщност е шеф на химиотерапията - "Аз съм добре". „Как така нямаш никакви странични ефекти?“ Да, опада ми косата, но това се очаква, в крайна сметка, това не е най-големият проблем. И след тази четвърта консултация: от 58 мм - на 11 мм тумор!

А междувременно, по време на химиотерапията се запознах с едно момиченце, с което имаме общи познати в Африка. Мисля, че имаше някъде около 40 мм тумор и за 6 химиотерапии нейният тумор се беше смалил някъде наполовина. Аз й казах: "Абе жена, ние сме на еднаква възраст, туморът ни е със сходни (показатели)..." В смисъл, че е интрадуктален карцином. Нейният също беше такъв. В смисъл - горе-долу бяхме еднакви с нея. Аз й казвам: „Защо при теб е толкова малко, а при мен толкова много?“. И започнахме да се питаме какво правим. Единствената разлика между мен и нея беше, че аз приемам гъби, а тя не приема гъби.

Някакси – сравнявайки се с другите хора, сякаш аз наистина бях много по-добре и много по-леко понесох от другите и химиотерапията, и страничните ефекти от нея. Имах това спокойствие, че съм по някакъв начин защитена!

Общо взето, това е цялата история… От 58 мм – надолу до 6 мм, което си е 10 пъти намаляване на тумора! В едната гърда си беше туморно образувание с ракови клетки вътре. В дясната гърда имаше операция, при която беше премахнато образуванието. А в другата гърда имах образувание, което беше с атипични клетки вътре. Гърдата беше отворена и затворена, защото всичко се беше стопило вътре. Дефакто - нямаше какво да се премахне (оттам). Когато ми направиха биопсия на тумора след операцията ми казаха, че няма разсейки.

Това, което приемах, за да може все пак, конкретно да се каже – е „Имюн модулатор“ - не „стимулатор“, а модулатор! Това е комбинация от почти всичките видове гъби, смес е.. 3 пъти по 3 (капсули) приемах, Мейтаке - 3 пъти по 1, Агарикус - 3 пъти по 1. Витамин С - 2 пъти по 6 мерителни лъжички; също така - ленено масло и куркумин. Благодарение на ей тези неща – 10 пъти по-мъничък тумор! Спасих си гърдите – все пак важно е да имаш и самочувствие, нали така!“

Публикувахме разказа на г-жа Янчева със съкращения.

Цялото видео може да видите на адрес: youtube.com/mikoterapia

За контакт с д-р Николова в гр. София: тел. 02/ 952 51 99

За консултация по отношение на лекарствените гъби с лекари в други градове на България:

ПЛОВДИВ - 0878 790 336; СТ. ЗАГОРА - 0878 780 306; ХАСКОВО - 0879 233 933; ВАРНА - 0878 105 476; БУРГAС - 0878 950 397; КЮСТЕНДИЛ - 0889 326 758; В. ТЪРНОВО - 0898 466 376; МАДАН - 0897 922 230; РУСЕ - 0896 831 580; ШУМЕН - 0878 646 034

За повече информация, посетете сайта на Общество по лекарствените гъби България: www.mikoterapia.bg


Четете още:

🔴 Димитър Кудоглу и храмът на здравето

🔴 Вижте първите стъпки на Тони, останала без крака, вече е с протези (Снимки, видео)

🔴 Варна посреща чудотворна икона на Богородица





Източник: 24zdrave





Коментари

горе