Гавра с бездомник! 14-годишен го бие и убива, друго дете снима!



Заради жестоко убийство на бездомник прокуратурата във Варна привлече като обвиняем 14-годишно момче.

53-годишният Красимир Куртев е издъхнал след брутален н побой, а убиецът му е в ареста за 72 часа, уточниха от държавното обвинение.

Съучастник на задържания е 13-годишно малолетно момче, което не може да носи наказателна отговорност по закон и заради това е пратен в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

Бездомникът бил намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв. "Владиславово" във Варна. Случаен минувач повикал Бърза помощ.

Лекарите са установили, че по тялото на клошаря имало видими следи от наранявания.

Аутопсията на тялото е показала, че смъртта е настъпила вследствие на тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Зад смъртта му стоели две момчета на 14 и две на 13 години. Разследващите са категорични, че извършители на тежкото криминално престъпление са 14-годишният Д. Ж. и 13-годишният му съучастник К. М. 

Засега не е установена вина на останалите две момчета - едното от които снимало грозната сцена на зверския побой, а другото наблюдавало случващото се.

На 16 януари 2018 г. момчетата се скарали с бездомно живеещия Красимир. На следващия ден го набили.

Три дни по-късно двете момчета отново го нападнали като този път боят се оказал фатален за бездомника.

Досъдебното производство е образувано за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено в съучастие и по хулигански подбуди.


Четете още:

🔴 Три години уседналост за прием в първи клас в София

🔴 Слави Трифонов: Кошлуков вижда КОЙ в огледалото

🔴 Как България за малко да стане югорепублика – през 1948-ма





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе