Ивайло влезе в учебника по музика



10-годишно българче е новият Моцарт. Ивайло Василев е притежател на десетки награди по пиано. Младият виртуоз неведнъж е прославял името на България в различни държави по света и често е сравняван с прочутия австрийски композитор.

За Ивайло и неговия талант вече знаят и всички български първокласници, които учат с новия учебник по музика на издателство „Просвета“ с авторски колектив Галунка Калоферова, Вяра Сотирова и Росица Драганова. Видеоклип с негово изпълнение учениците могат да гледат в електронния вариант на учебника от същия колектив.

Ивайло е ученик в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, а освен че свири на пиано, детето и композира. Талантливото момче е стипендиант на „Пиано Екстраваганца“ и лауреат в конкурса на НМУ „Млади виртуози“. Огромен успех печели и в последния конкурс, на който участва. Ивайло смайва журито на един от най-престижните конкурси за млади пианисти, провел се в Москва, носещ името на руската пианистка и педагог Анна Артоболевская. Той е единственият награден на галаконцерта и единственият, извикан на бис. И според московското жури е без конкуренция. 

Навръх рождения ден на австрийския композитор - 27 януари, пък Ивайло Василев и прекрасната пианистка Гергана Несторова ще се превъплътят в ролите на малкия Моцарт и неговата любима сестра Мария Анна Моцарт („Нанерл“) по време на концерта "По следите на таланта".


Четете още:

🔴 Ново 20: Отказваш работа - спират ти социалните помощи

🔴 Търновка стана кукер – гони злите духове и нарича за берекет

🔴 Излъгаха ме за 40-те лева върху пенсията





Източник: Марица





Коментари

горе