Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!



Фурмите са богати на фибри и по този начин ви помагат на храносмилането. Те също съдържат голямо количество хранителни вещества, които укрепват сърдечния мускул и регулират нивото на холестерола.

Фурмите потискат апетита. Могат да бъдат заместител на бялата захар и да стимулират загубата на тегло. Те са богат източник на желязо: 100 грама фурми предоставят 0,90 грама желязо или 11% от препоръчителната дневна доза на организма.

Препоръчително е да консумирате фурми при анемия.

Високото съдържание на калий в тях поддържа нервната система, при приема на достатъчно количество фурми на ден вие ще намалите риска от получаването на инсулт с 40%.

Те са богати на фосфор, който поддържа функцията на мозъка, а калцият, съдържащ се в тях, е необходим за поддържането на чревната микрофлора.

Фурмите могат да се използват като лек срещу запек – достатъчно е през нощта да хапнете няколко фурми и да изпиете една чаша вода.

С цел да подобрите сексуалния си живот, е препоръчително да похапвате фурми с козе сирене заедно с мед и кардамон.

Фурмите регулират високото кръвно налягане. 5-6 фурми съдържат 80 мг магнезий, който разширява кръвоносните съдове. Проучванията показват, че имате нужда от 370 мг магнезий дневно за поддържането на нормално кръвно налягане.

Те съдържат витамини, които подобряват състоянието на ретината и макулата и предотвратяват тяхното стареене.

Фурмите са полезни след раждане. Тяхната употреба укрепва тялото на жената, предотвратява развитието на следродилна депресия и стимулира производството на мляко.


Четете още:

🔴 Погледнете внимателно и изберете символ, за да разкриете какво криете дълбоко в душата си

🔴 Самуил Рефетов – прогоненият български медик, номиниран за Нобелова награда за медицина, част 1

🔴 Имунната ни система възприема вредната храна като инфекция





Източник: otbaba





Коментари

горе