Романтични дестинации в България за 14-ти февруари



Денят на любовта и виното наближава. Ако нямате планове за празника, няма страшно. Все още не е късно да изберете интересна дестинация, на която да организирате празник-мечта. 

Днес ви помагаме с шест красиви туристически посоки, към които да се насочите само след седмица. 

1. Еко селище Омая се намира сред красивата природа на Южен Пирин, на 20 км. от гр. Гоце Делчев и само на няколко километра от границата с Гърция. Селището е разположено сред две езера, гори, поляни и множество красиви скали. Седем къщички, направени от камък, глина и дърво ще посрещнат влюбените двойки за 14-ти февруари.

2. Романтично и атрактивно изживяване може да си подарите в село Лещен. Подобно на Омая и в Лещен може да отседнете в уютна глинена къща, събрала традиции и удобства на едно място. Ако сте любители на екстремните преживявания, ще останете доволни от възможностите, които селото предлага. Рафтинг, посещение на въжена градина и спускане по тролей са забавленията в Лещен.

3. Село Орешак в Троянския балкан предлага спокойна романтична атмосфера на гостите си. Крсотата на българската природа в съчетание с атрактивни хотелски комплекси, които ще ви предложат всички необходими удобства, ще направят празника на влюбените незабравим. Традиционните кулинарни предложения от този регион и дегустацията на класни вина ще направят романтичната вечеря още по-впечатляваща.

4. Белоградчик е мястото, което събира магия, история и красота на едно място. Прочутите Белоградчишки скали ще ви посрещнат с красотата си, а крепостта „Калето“, която впечатлява с многовековна история и внушителност. Любителите на природата, красотата и спокойствието имат възможност да посетят редица удивителни пещери в този край, да тръгнат по красиви екопътечки и да опитат вино от винарските изби в района.

5. Пейката на влюбените в Дряново е атракцията, която привлича млади и стари в китното малко градче Дряново. Пейката е реставрирана от група млади ентусиасти от града и сякаш е създадена за тихи и романтични срещи на влюбени. От пейката се разкрива невероятна планинска гледка, а любителите на природата и спокойствието могат да посетят Дряновския манастир, да пренощуват в хижа „Бачо Киро“ и да се разходят по екопътеките в района.

6. Мелник е много предпочитана дестинация за туристи от цялата страна по това време на годината. 14-ти февруари е повод да се посети Мелник и от любителите на хубавото вино, и от влюбените двойки. И тази година в градчето ще се проведе прочутият фестивал на мелнишкото вино „Златен грозд”, които ще предложи дегустация на качествени местни вина.


Четете още:

🔴 Проф. Александър Чирков – Сърцеведът

🔴 Реститути "отхапаха" част от площада в Пловдив, оградиха го и го заключиха

🔴 Убийство за кеф? Прошка никаква не трябва да има





Източник: Кмета





Коментари

горе