Как ви баламосват с джендъра. Той е анти традиционния пол и средство в помощ на миграцията





В медиите има много заблуждаващи коментари от привържениците на Цариградската конвенция.
Това с особена сила се отнася до превода на думата „джендър”. Т. н. „социален пол” по отножение на лицата със съответен биологичен пол не е това, което успокоително ни се втълпява.

Социалният пол на една биологична жена е майка (родилка, ако ви е по-ясно), а на един биологичен мъж е баща(осеменител, ако ви е по-ясно). Джендър е само алтернативният пол, който една билогична жена или мъж са си избрали или са били принудени да практикуват в сексуалните си отношения си с другите. Ако не са го избрали доброволно, то може да са го получили в резултат на хирургическа, медикаментозна или друга (психологическа) интервенция или в резултат на някаква вродена аномалия или в естественото им билогично или психическо съзряване.

На една жена по биологичен пол, която практикува сексуални отношения с друга жена джендърът е лесбийка, ако е биологичен мъж по пол с друг мъж, то джендърът е гей.

Тия приказки за социалните роли на нежната жена в кухнята и на силният мъж в мината или в банката са за балъци. Няма мъж, който да си е сменил джендъра, щото прави салата, мие чиниии и сам си глади ризите. Както няма жена, която има друг джендър щото кара камион, самолет или управлява банка.

И в заключение – с кои точно социални стереотипи за ролята на пола мислите да се борите в училище? Най-старият и устойчив стереотип е, че жената трябва да стане майка/родилка, а мъжът да стане баща/осеменител (доброволен). И после, ако е рекъл Господ, да станат баба и дядо. Така се предават гените на племето и на целия човешки род.

С това ли, уважаеми, мислите да се борите? Ако отговорът ви е ДА, то значи сте на една крачка от физическата разправа, която традиционните родители ще ви устроят. Те искат да продължат своя род, да видят дъщерите си майки и синовете си бащи.

Да е ясно – в тази конвенция (както и да е преведен), терминът джендър обозначава придобитата полова идентичност, която е различна от биологичната. Няма джендър жена-родилка и баща-осеменител. Има джендър лесбийка, джендър гей, джендър транссексуален, интерсексуален, кросдресър и др. Не се оставяйте да ви баламосват.

В този смисъл Истанбулската конвенция разглежда джендъра като основание за предоставяне на убежище (на мигранти) и забрана за връщане в страната на произход поради страх от репресия (бел. ред. – виж тук за начините по които мигранти си уреждат пребиваването в Европа).


Коментарът е от фейсбук страницата на автора
Стоил Стоилов


Четете още:

🔴 Горчив спомен от Дома за деца в Борован, който винаги ме кара да плача...

🔴 Търсят се българи за куриери в Дания

🔴 И надниците по морето са: 3000 лева за сервитьор, 5000 – за готвач!





Източник: e-vestnik





Коментари

горе