Достоен българин! Джипи от Борино помогна на 6 души да се справят с рака



Родопски медик лекува 1800 души, а благодарение на закупен от него ехограф е успял да диагностицира в ранен стадий и да спаси живота на шест души с онкологични заболявания. Д-р Митко Хаджиев е закупил от джоба си съоръжението, за да е в още по-голяма помощ на пациентите. Общопрактикуващият лекар обслужва Борино и още пет села в региона.

Д-р Хаджиев е един от достойните българи на 2016 г. Лекарят получи наградата си на церемония в НДК, където бяха отличени общо 48 нашенци за благородните си постъпки през годината. Актьорът Любо Нейков лично връчи отличието на медика от Родопите с 24-годишен стаж.

„Гордея се с наградата. Най-голямото удовлетворение обаче е да видя отново усмивката върху лицето на спасен пациент. Благодарение на ехографа и специализацията ми по вътрешни болести успях навреме да насоча към операция шест души със злакочествени ракови образувания. В момента тези хора са живи и здрави. За съжаление все повече нараства процетът на хора с онкологични проблеми. От началото на годината вече имам три случая. Тоест по един пациент с рак всеки месец. Според мен всичко се дължи на стресът, нерационалното хранене и радиацията след инцидента в Чернобил. Почти всеки трети човек в региона умира вследствие на онкологично заболяване. Диабетът пък е вече ежедневие", сподели за 24smolian.com д-р Хаджиев. Лекарят постоянно обикаля населените места в общината, за да е по-близо до пациентите си. 


Четете още:

🔴 "Фискална" битка в ГЕРБ за тоталната смяна на касовите апарати – ще дръпне ли Борисов пак ръчната спирачка

🔴 Радостина живее в кошмарен латиносериал: Историята й ще ви просълзи

🔴 Българин на път да помогне на хиляди болни





Източник: 24smolian





Коментари

горе