"Благодаря на Меркел": Германците са разярени заради бежанец безделник с две съпруги и 6 деца (СНИМКИ)



Немските медии обсъждат историята на 32-годишен сирийски бежанец, който благополучно се установил да живее с неговите 6 деца и две жени в град Пинеберг, Шлезвиг-Холщайн.

На журналистите Ахмед  въобще не се колебае да разказва колко много е благодарен на канцлера Ангела Меркел, която е изпълнила мечтата му: той живее в добре поддържана и безопасна европейска страна със семейството си на държавни пари. "Тя е единственият човек, който искрено почувства страданията на сирийците. Благодаря и на всички германци за проявеното състрадание към моя народ ", цитира мигранта онлайн изданието GERMANIA.one.

Според "Ди Велт" , тази история "предизвика вълнение в Германия в края на януари, когато стана известно, че на Ахмед му е било позволено да си доведе втората съпруга, въпреки че полигамията е забранена в Германия."

Германската държава предлага на сириеца безплатни курсове по немски език и възможности за работа, но главата на семейството не бърза да работи - паричните средства за голямо семейство, които получава, му позволяват да живее без никакви лишения. В родината си Ахмед работел като неквалифициран работник, освен това е неграмотен.

Ситуацията е още по-особена и поради факта, че втората му съпруга Лина, чийто брак според законите на Германия не може да бъде признат от държавата, е само на 13 години, когато се жени. Първата жена по време на встъпване в брака е на 14 години. Ахмед нарича себе си правоверен мюсюлманин и се позовава на нормите на Шариата.

Сириецът не плаща за къщата, местната християнска общност му предоставя безплатно жилището. От луксозните стоки в безплатния дом на Ахмед и семейството му има камина и голям плосък телевизор. Мебелите са доста евтини, но огромно легло с възглавници под формата на сърца привлича вниманието. Не е изключено семейството да се увеличи по време на престоя си в Германия: Ахмед казва, че иска четири съпруги и десет деца.

Длъжностните лица, коментирайки ситуацията, се позовават на положението непълнолетните и поясняват, че Ахмед ще живее в Германия най-малко три години, тъй като е получил убежище по всички установените правила за такива случаи. Местните активисти се опитват да дадат областните власти на съд за насърчаване на полигамията.

Превод и редакция: БЛИЦ

 


Четете още:

🔴 Пак нахлуват аномалии: Уикендът идва със сняг, после много студ, но скоро ще има рязко затопляне!

🔴 Дамян Дамянов: За едната шепа думи живеем ние, смъртните

🔴 Помощничка на Преподобна Стойна навърши 101 г. и разкри каква е тайната на дълголетието ѝ





Източник: Блиц





Коментари

горе