Гергана, ударена от бомбичка: Държавата не направи нищо виновникът да си плати



"Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана, за съжаление. Бях разочарована. Едно и също нещо се повтаря постоянно. И нищо не може да се направи, това е ужасно." Така 15-години по-късно Гергана Орлова преживява инцидента с ранената полицайка Гергана Зашева, която бе уцелена от бомбичка на мача между ЦСКА и "Левски" в сряда, съобщава Би Ти Ви.

През 2003 г. Гергана Орлова е на трибуните на стадион "Българска армия", за да гледа с приятели решителната квалификация за влизане в групите на Шампионска лига между "червените" и "Галатасарай". В хода на срещата бомбичка, хвърлена от по-горните редове я уцелва в лицето, нанасяйки сериозни вреди, поставяйки живота й в опасност.

"Още не съм възстановена, имайки предвид, че бях толкова време в кома, имах 17 операции, все още ми предстоят. От травмата имам епилепсия, която продължава, имам пареза. Никога не съм си представяла, че ще остана инвалид. Никога не съм си представяла, че всекидневно ще съм на лекарства и ако забравя да ги изпия, ще се случи нещо ужасно", сподели Орлова пред bTV.

За случилото се Гергана вини държавата. "Лицето беше осъдено условно и беше осъдено финансово да даде дадена сума. 15 години държавата нищо не направи, за да се спази това... Постоянно адвокатите и частните изпълнители го търсят, той постоянно бяга."

"И какво ще направи държавата за другата Гергана, която е пострадала вчера? Да не се предава, защото това е единственият вариант да може да води нормален живот. Тя никога няма да забрави този момент", добави Орлова.


Четете още:

🔴 Какво се случва с Ани Цолова?

🔴 Не пропускайте моментите с децата си, те няма да се повторят

🔴 "Търсете българския алпинист, търсете го, дори и век да мине…"





Източник: 24 часа





Коментари

горе