Пловдивчанин сътвори изумителен макет на железница, дори софиянци идват да го видят




Софиянци идват от столицата до Пловдив, за да видят макета на железница, който изработи пловдивчанинът Николай Анев. Атракционът е разположен в сградата на НКЖИ в близост до Гарата и може да се разгледа безплатно всеки делник между 15.00 и 17.00 часа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Николай Анев сам е изградил макета, а като време му е отнело над четири месеца. Железопътните линии са разделени от писта по билото на планина - военно-въздушна база с готов за излитане изтребител на пистата. Около тази бази се движи мини железницата.

Малките влакчета преминават през различни тунели и мостове, а около тях са разположени жилищни зони с къщи, хранителни магазини, има дори полиция, пожарна и болница. С изненада дори могат да се видят и складове за гориво, както и въгледобивна мина.

"Макетът не спира да расте. Вече имаме няколко човечета. В момента са показани вагоните и влаковите композиции за април, през май те ще бъдат актуализирани с нови", коментира Николай Анев.

Какво е струвало на Николай да направи красивия атракцион, как реагират хората, когато го видят и какви предстоящи планове има той, вижте във видеото.


Четете още:

🔴 НЕОБИЧАЙНИ РЕКОРДИ. Кокошка снесе яйце гигант, тежащо 145 грама

🔴 Батошевските манастири – две стари български светини в полите на Балкана

🔴 Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг





Източник: plovdiv24





Коментари

горе