Твърдата ръка на Борисов сътвори прецедент в Петричко: Назначиха и уволниха за два часа директорът на...



Истински прецедент бе сътворен в горското стопанство на петричкото село Първомай. Новоназначеният директор Стоян Дагалов е бил уволнен, в деня на неговото назначение, два часа, след като получил заповедта си. Това твърдят източници от столицата, няколко дни след рокадата, която явно упорито се пази в тайна, пише Struma.com 

Причината за светкавичната смяна е писмо от премиера Бойко Борисов до кмета на Петрич Д. Бръчков и директора на ЮЗДП Д. Дамянов, Дагалов да бъде освободен незабавно. Будни граждани от село Първомай изпратили писмо до премиера  ,в което описвали кой е Дагалов и защо е бил уволнен преди време, пише Блиц.

Силно ядосан, премиерът Борисов се разпоредил незабавно Дагалов да бъде сменен и отстранен от поста. На мястото му е назначена Жулиета Трайкова, която бе заместник-директор на предишния горски шеф Атанас Диманков, преместен в Сандански.

Според запознати Диманков и заместничката му Трайкова са били уволнени, заради изнасяне на информация, около задълженията на известен петричанин. Скандалният казус отприщи куп коментари в южния град, зевзеци твърдят, че Дагалов започнал да черпи за назначението, когато дошла височайшата заповед.

Подобна смяна регионът не помни. Какво точно пише в жалбата до премиера ще съобщим по-късно. Интересен факт е, че миналата седмица бяха сменени няколко горски шефове. ЮЗДП шефът Д.Дамянов ги подкара на ротация като антикорупционна мярка, но с Дагалов нещата се объркаха. Инж. Дамянов премести шефа на ДГС Първомай Атанас Диманков в Сандански, смени шефовете на горските стопанства в Катунци, Струмяни и Кресна и продължава с рокадите.


Четете още:

🔴 Култовата участничка от "Стани богат"Александрина от Дупница: Не съм глупачка!

🔴 Десерт, който се прави за 5 минути, а вкуса му трае вечно и може да го хапвате дори, когато сте на диета

🔴 Когато съм уморена от работа и хич не ми се готви тази рецепта ме спасява винаги





Източник: Petel





Коментари

горе