Операта закрива сезона с гала концерт на Античния



С грандиозен Гала концерт на Античния театър на 5 юли от 21 часа завършва сезона на Държавна опера Пловдив.Програмата е изключително разнообразна и подходяща за публика от всяка една възраст. Музика от Верди до Фреди Меркюри.

Освен познатите на пловдивската публика солисти Елена Чавдарова-Исса и Стоян Даскалов в концерта ще участват Соня Йончева, Марин Йончев, Йордис Тебо, Доменико Менини.

Французойката Йордис Тебо-носител на множество международни награди,която идва със съдействието на Френския културен център е солистка на операта в Лион. Изпълнява главни роли в повечето постановки на Лионската опера в момента.

За първи път у нас ще може да бъде чута и пловдивчанката Соня Йончева,която стана известна с това,че пее на концерти по света заедно с Пласидо Доминго. През 2010г. Соня Йончева печели наградата "Опералия", където е забелязана от Пласидо Доминго и от тогава става негова ученичка. Участва също в концерта,по случай юбилея на големия тенор.

На Античния театър тя ще пее заедно с своя сценичен партньор Доменико Менини от Италия. Другият партньор,с който ще пее Соня Йончева е нейният брат Марин Йончев-победител в "Стар Академи" на Нова телевизия. С него ще изпълнят няколко хита на Фреди Меркюри.

За публиката ще има множество музикални изненади. Гала концертът на Държавна опера Пловдив ще бъде с участието на Оркестъра и Хора на институцията и ще е дирижиран от главният диригент Алексей Измирлиев.



Източник: plovdiv24





Коментари

горе