Стигнахме дотам: да се съдим със сина ми!



Иска да ме изгони от къщата и да отида на улицата.

Не знам как се стигна дотам, още не мога да повярвам, но е факт – от две години насам се съдим със собствения ми син. Той иска да вземе фамилната ни къща и да ме изхвърли на улицата, при това не иска част от къщата, а цялата, макар че много добре знае, че нямам къде другаде да отида и ще остана на улицата.

Съпругът ми в един момент започна да пие много. Синът ми тогава замина за Германия и там се ожени за българка. Аз останах тук сама със съпруга си.

Положението с пиенето му в един момент стана непоносимо, връщаше се пиян всяка нощ, вдигаше скандали, дори на няколко пъти ми посегна.

Не издържах и се изнесох от къщата и заживях с друг мъж. Може би не трябваше, но нямаше къде да отида, а при мъжа ми не се живееше. Три години по-късно съпругът ми почина и аз се върнах в къщата, тъй като и с другия мъж не се разбирахме много.

По същото време горе долу и синът ми се върна със съпругата си в България. И веднага ми казаха, че искат къщата – не да дойдат да живеят, но че я искат цялата и, че аз трябва да се изнеса. След като не съм била при мъжа ми, когато е починал, значи съм нямала право на нея. Тя е наследствена къща на мъжа ми, преди да умре, той я приписал цялата на сина ни. И от две години ходим по съдилищата за смях на всички – да се съдят майка и син. А още повече се страхувам, че накрая ще му присъдят къщата, тъй като е наследник и ще ме изгонят на улицата.

В.Н., Плевен


Четете още:

🔴 Има ли шанс войната срещу талончетата на Васил Божков и милиони българи?

🔴 7-те начина да забавите стареенето. И те са...

🔴 Българите зад граница - повече от тези останали в България!





Източник: po-krasivi





Коментари

горе