Голяма промяна за шофьорите в София, от 1 ноември ще трябва да плащат...



Новите зелени зони в София ще бъдат въведени най-вероятно от 1 ноември. Това ще стане с промени в Наредбата за организация на движението в София, стана ясно на транспортна комисия в Столичния общински съвет, пише "Труд".

Общо 5500 места за платено паркиране от 1 лв. на час ще бъдат разкрити в районите „Лозенец“, „Оборище“, „Възраждане“ и „Красно село“. Отпадна идеята да бъде включен и „Триадица“, защото няма желание на гражданите. Следва да бъде подготвен доклад, който ако бъде одобрен от СОС, ще има едномесечен срок за граждански предложения за промени, след което за 3 месеца зоната ще бъде въведена.

Разширението се предвижда в горни „Лозенец” и в “Оборище” между бул. “Хр. и Ев. Георгиеви”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Ситняково”, ул. “Черковна” и ул. “Султан тепе”. В “Красно село” – между булевардите “Иван Гешов”, “Пенчо Славейков”, “Ген. Тотлебен” и ул. “Георги Софийски” и между ул. „Добруджански край”, ул. „Йоаким Кърчовски”, бул. „Тотлебен” и бул. „Скобелев”. Във “Възраждане” – между булевардите “Сливница”, “Константин Величков”, „Скобелев” и ул. „Опълченска”.

Предвижда се и въвеждане на двугодишна винетка за паркиране на живеещите в районите на синя и зелена зона. Сега те могат да си набавят само едногодишен абонамент. Няма да можем, обаче, да си купуваме правото да паркираме в зелена зона пред блока за повече от три коли на апартамент.

Въвеждането на зоните ще струва 3,2 млн. лв., а прогнозните едногодишни приходи от тях са над 4 млн. лв. Центъра за градска мобилност планира с 900 хил. лв. да ремонтира и изгражда тротоари в новите зони, обясни пред „Труд“ Румяна Милова, която е на чело на Дирекция „Паркиране и гаражи“ в Центъра.


Четете още:

🔴 Ицко Финци показа дъщеря си (СНИМКИ)

🔴 Още едно дете загина на пързалка убиец в Турция, ден след смъртта на 7-годишната Вивиан Вачева

🔴 Гаджето на Феди Башур покрусена от загубата! Говори само за него, а родителите ѝ са в паника





Източник: Блиц





Коментари

горе