Президентката, която летя икономично,разходи се без охрана и скочи в скута на Медведев



Мондиалът не е само волета, шпагати и наказателни картони. Поне 30 процента от присъстващите на световното в Русия са отишли там, за да позяпат известни хора и ако може, да се омешат със световния елит. Повечето са останали разочаровани, защото ВИП персоните пътуват насам-натам в бронирани лимузини, оградени от яки гардове и безкомпромисни ченгета.

Един политически лидер обаче отсрами цялото костюмирано племе на турнира. Президентката на Хърватия Колинда Грабар-Китарович вече е любимката на всички фенове в Русия, а и по целия свят. Тя обра овациите с моноспектакъла си по време на Хърватия - Русия. Държавният глава се беше облякла в шахматен екип, за да не се различава от своите сънародници на терена. При всяко голово положение атрактивната Грабар-Китарович подскачаше от стола си, стряскайки надутите пуяци наоколо, които разливаха уиски върху костюмите си "Армани".

Кулминацията дойде след гола на хърватите, когато

тяхната президентка се разтанцува

и почти се отзова в скута на шашардисания руски премиер Дмитрий Медведев. Стегнатият и ненужно сериозен руски лидер се усмихна смутено и на свой ред беше принуден да демонстрира повече фенски страсти от предвиденото, за да партнира на емоционалната си гостенка.

След шоуто, организирано от Колинда Грабар-Китарович, феновете се заровиха в интернет, за да научат каква е историята на атрактивната дама, която разби статуквото във ВИП ложата. Оказва се, че това съвсем не й е първото бягство от каноните на политическия протокол. Хърватската президентка открай време не се съобразява със своите съветници и опитва да води напълно нормален живот въпреки високия си пост.

Така например тя пътува с икономична класа до Русия, въпреки че от кабинета й

правят и невъзможното

да я убедят да си вземе билет за бизнес класата. На руска земя Колинда Грабар-Китарович слага удобните обувки и моментално се смесва с тълпата. Молят я да вземе охрана, но тя отказва. Разхожда се по руските улици и спира да се снима с хърватските фенове, които са я разпознали. На мястото няма камери и журналисти, които да превърнат нейната обиколка в розов пиар.

Лидерката не го прави за повече лайкове

в социалните мрежи и в политиката. Тя така е свикнала да живее и едва ли тепърва ще промени отношението си към света.

Грабар-Китарович е член на консервативната партия Хърватски демократичен съюз, която тласна страната към независимост от бивша Югославия през 1991 г. Тя печели президентските избори в страната си през 2015 г. и почти моментално името й е забъркано в солиден папарашки скандал. Фотографи твърдят, че са я издебнали на плажа и са я снимали по бански. От фотосите си личи, че става дума за красива и изключително надарена жена. Новоизлюпената лидерка благодари за вниманието, но отрича тя да е на снимките. Оказва се, че става дума за американската актриса Коко Остин, която много прилича на президентката.

Целият този шум около Грабар-Китарович очевидно й носи дивиденти в родината й. Въпреки че предприе редица непопулярни икономически реформи, тя си остава най-популярният политик в страната.


Четете още:

🔴 11 нови милиардери през тази година, един от тях е българин

🔴 Парламентът гласува: От 23.00 до 8.00 часа без силен шум от заведения и клаксони

🔴 Лом получи дарение от 2,5 млн. долара от свой бивш гражданин





Източник: 168chasa





Коментари

горе